16. ožujka 2009.

FBI rukavice: Keksi od limuna i pistacija


Nakon Puretine s pistacciom, na red za isprobavanje je došao i jedan slatki recept, a sve to u sklopu igre FBI rukavice koju je pokrenula Maja sa bloga Cooks and Bakes. Blog pod istragom je Nlo, a moj odabir ovog puta bili su Keksi od limuna i pistacija.


Često sam u zadnje vrijeme nailazila na razne slatke recepte s pistacijama, no nikad ih osobno nisam koristila za pripremu deserata. Kod nas nisam nigdje vidjela neslanih pistacija, a nekako sam se bojala upotrijebiti slane jer ni otprilike nisam mogla zamisliti kako bi se one snašle u nekom slatkom jelu. Kada je Iva objavila recept za spomenute keksiće, odlučila sam ih isprobati pošto poto, pa makar i sa slanim pistacijama jer su mi se keksići odmah svidjeli.


Pistacije koje sam kupila bile su baš izrazito slane. Skoro sam odustala od ovih keksića zbog toga, no onda mi je palo na pamet da bi ih mogla kratko blanširati nadajući se da će to ublažiti njihovu slanoću. Nakon blanširanja sam ih dobro isprala hladnom vodom, osušila pomoću papirnatog ručnika i ogulila. No, zbog kuhanja su bile malo gnjecave i još uvijek vlažne, pa sam ih još na par minuta stavila u pećnicu da se do kraja osuše. Bingo! Slanoći više nije bilo ni traga i bila sam spremna za izradu keksića. :)


Recept je vrlo jednostavan sam po sebi i dobro je opisan tako da problema s izradom nije bilo, a rezultat nas je oborio s nogu. Bez pretjerivanja mogu reći da su ovo jedni od najboljih keksića koje sam ikad jela! Imam samo jednu zamjerku-bilo ih je premalo. :) U svakom slučaju pravit ću ih opet i to duplu mjeru.


Related Stories Widget by LinkWithin

Broj komentara: 12:

  1. fantasticno si ih napravila i uslikala...a ni u ukus ne sumnjam ni malo...:)

    OdgovoriIzbriši
  2. prekrasni su, a ovi cvjetići kao detalj mi se posebno sviđaju :)...hm..možda se i ja odlučim za ove keksiće :DD

    OdgovoriIzbriši
  3. I ovo mi je zapalo za oko kod Nlo, ma meni se u stvari sve kod nje sviđa. :)
    Vidim da ti isprobavaš punom parom s odličnim rezultatima. Super su ti ispali. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. apsolutno se slažem da ih je bilo premalo:D, ništa moramo obe na popravni:))) fotke su super!
    što se pistaccia tiče ima ih kupiti gotove sjeckane neslane u maloj kesici papirnatoj (25g) a proizvodi schwartau. ja ih kupujem u Konzuma ali koliko znam ima i u Mercatora... :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivno! Kako su svi apsolutno istih dimenzija!

    OdgovoriIzbriši
  6. predivno izgledaju:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Baš su krasni i lijepi i fini, inače jako volim pistaccio tako da ću ovo sigurno probati

    OdgovoriIzbriši
  8. Lijepo! I keksići i fotke! Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam se omisljala izmedju ovih keksica i fritula, ali sad ne znam da li cu imati vremena...
    Tvoji keksici izgledaju savrsemo, dopadaju mi se ovi raznorazni cvetici, uvek uvodis nesto novo, i bas mi je drago sto su od recepta do recepta, fotke upotpunosti rzlicitog koncepta, a opet nekako u tvom stilu i prepoznatljive...To se zove savrsenstvo :)...
    Vanylica

    OdgovoriIzbriši
  10. savrsemo=savrseno
    rzlicitog=razlicitog

    OdgovoriIzbriši
  11. hvala cure :) keksi su stvarno savršeni, pa preporučam da se više ne dvoumite nego da ih napravite...i to duplu mjeru :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Slike su ti fantastične !!
    Kod mene u postu Avards!! imaš dvije nagrade. Preuzmi ako želiš obje ili onu koja ti se više sviđa :) Pusa

    OdgovoriIzbriši