tag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post1647976234035094226..comments2024-01-19T10:19:15.784+01:00Comments on Sweet Sensation: Pečena orada s mladim krumpirom i začinskim biljem / Whole Roast Sea Bream With Potatoes and HerbsMonikahttp://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-64577628594705241242010-04-29T10:41:22.628+02:002010-04-29T10:41:22.628+02:00Ja nesto ne volim ribu. Skoro sam pravila isto ora...Ja nesto ne volim ribu. Skoro sam pravila isto oradu, al sa kumkvatom. Ali nesto mi se nije svideo recept. Privukla me slika u s&p i onda sam se razocarala kad sam probala :)Marijahttps://www.blogger.com/profile/12417934270510794219noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-85343071721319968622010-04-13T23:29:57.333+02:002010-04-13T23:29:57.333+02:00drago mi je da vam se sviđa ovaj jednostavan recep...drago mi je da vam se sviđa ovaj jednostavan recept. nadam se da ću uskoro moći ponuditi i nešto malo komliciranije što se tiče ribe i ribljih specijaliteta. imam još puno toga za naučiti :)<br /><br />@Lili, ako se odlučiš na pripremu dobošice oboružaj se samo strpljenjem. zapravo je recept jako jednostavan ali pečenja kora oduzima najviše vremena. i ja imam pećnicu na dva kata ali nisam se usudila odjednom peći biskvite da mi slučajno koji ne zagori dok vadim drugog ili tako nešto. stvarno se lako prepeku. što se karamela tiče, nije tvrd već je onako žvakast. ne znam kako da se drugačije izrazim :) uglavnom topi se u ustima i može se gristi i žvakati bez problema. hvala ti na posjeti i komplimentima i javi kako je ispala dobošica!Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-11017865488942126692010-04-13T18:12:50.696+02:002010-04-13T18:12:50.696+02:00Ja obožavam ribu, ali ju rijetko jedem. Ova tvoja ...Ja obožavam ribu, ali ju rijetko jedem. Ova tvoja izgleda baš prekrasno i ukusno.<br />Meni se jako sviđa tvoja dobošica, ja ju nikad nisam jela ni domaću ni slastičarsku, sviđaju mi se ovi kružići, dali se karamel stvrdne kao bombon? Imam pećnicu na dva kata pa mislim da bi pećenje biskvita išlo brzo, ali opet mislim da je to prevelik zalogaj za mene...<br />Nisam dugo komentirala ali redovito te posjećujem, ne želim se ponavljati :)<br />Lili.Lilinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-85422340055362199172010-04-12T15:25:26.518+02:002010-04-12T15:25:26.518+02:00I u mojoj kuci su riba i morski plodovi bili jako ...I u mojoj kuci su riba i morski plodovi bili jako rijetko zastupljeni na jelovniku.<br />Sada je situacija drugacija. Muz obozava morske specijalitete( pa dijete je s mora, tako da je to razumljivo) tako da sam se uz njega i ja navikla na njih i sada su cesto na nasem stolu.<br />Svidja mi se recept. jednostavan i fin.<br />Slike su prekrasne.Sanjahttps://www.blogger.com/profile/15683800601084781927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-69393491054067628612010-04-12T11:20:57.664+02:002010-04-12T11:20:57.664+02:00e ovo je hrana za mene ! :) , jako volim ribu, mož...e ovo je hrana za mene ! :) , jako volim ribu, možda malo tradicionalno ali orada i brancin su na prvom mjestu, spremljeni baš ovako, jednostavno a tako finoooo......, ništa više niti ne treba. Zatim slijede gavuni i girice, pa srdelice i tako redom :) . Kod mene je riba prisutna 2 puta tjedno barem a ponekad i češće , a ako je skroz svježa tada je samo ispečem bez ijednog dodatka i takva mi je isto fina. <br />Kod nas doma su i mama i tata bili ljubitelji ribe , ali i mesa, tako da se na jelovniku sve izmjenjivalo, i danas je ostalo da kada dolazim doma na godišnji odmor doček je riba i blitva :)<br />Ne bih imala ništa protiv niti ovakvog dočeka kakav si nam ti pripremila u ovom postu, orada predobro izgleda, odlična !, sigurno ste guštali !!Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-73559571100933092772010-04-11T15:23:44.948+02:002010-04-11T15:23:44.948+02:00Danas sami genijalni ruckovi (kod Tadeje, pa kod t...Danas sami genijalni ruckovi (kod Tadeje, pa kod tebe...), zavidim vam!Iiiiihttps://www.blogger.com/profile/00311351820236111166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-44213018235690435182010-04-11T14:59:35.391+02:002010-04-11T14:59:35.391+02:00Ovako identično i ja pripremam oradu, i obožavam j...Ovako identično i ja pripremam oradu, i obožavam je. Iako naš izbor najčešće spada na ribu koja ima manje kostiju, odnosno lakše ju je očistiti, jer dok ja očistim djeci i onom velikom djetetu od mog muža, na kraju je moram jesti hladnu.Dajanahttps://www.blogger.com/profile/03185844197103300567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-71680723521772731642010-04-11T12:52:44.952+02:002010-04-11T12:52:44.952+02:00Pazi sad ovo! Krenem ja sinoć u moja noćna doba :)...Pazi sad ovo! Krenem ja sinoć u moja noćna doba :) pisati post o brancinu iz pećnice punjenom limunom i peršinom i češnjakom i bacim pogled na google reader i .....????? OK. nije brancin, neg' je orada, nije češnjak, neg' su trave, ali približno ista meta, isto odstojanje. Kaj sad? :))<br />Srećom sam imala lignje na lageru, a siroti brancin je završio kao jedna sličica u kolažu.<br />Znam da orada mora biti ne dobra nego odlična, jer znam. Znam da izgleda savršeno jer vidim! :)<br />Fotke dočaravaju taj limun-začinsko bilje spoj, mirisno i nježno, iako je riba u pitanju! :)Tadejahttps://www.blogger.com/profile/04530130885781904005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-59537061819408446842010-04-11T12:01:21.805+02:002010-04-11T12:01:21.805+02:00Ja sam u posljednjih desetak godina uvela svježu r...Ja sam u posljednjih desetak godina uvela svježu ribu u svoju porodicu barem dve puta sedmično. Kod moje mame se spremala uglavnom samo pastrmka i tek rijetko morska riba. Ja više volim morsku naročito oradu ili kakvog finog zubatca. <br />Ova tvoja spremljena je jednostavno i vjerujem da je vrlo ukusna.<br />Ne čudi me što se u kontinentalnoj Hrvatskoj jede malo ribe, mene čudi podatak da je u zemlji sa tako dugom obalom potrošnja ribe tek oko 10 kilograma po stanovniku. Ispada da ni oni što žive uz more jedu više mesa nego ribe. Vjerujem također, da je više stvar navike, nego paprenih cijena razlog što se i kod nas i kod vas riba slabo jede.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-68340724940004480712010-04-11T11:00:49.576+02:002010-04-11T11:00:49.576+02:00I ja sam jedna od onih koja obožava ribu i jede je...I ja sam jedna od onih koja obožava ribu i jede je u velikim količniama. Međutim to nije uvijek bilo tako, iako se u mojoj obitelj riba jako često jela, a petkom je bila obavezna, ja je dugo nisam mogla ni vidjet, a kamoli pojest. Već sam pisala da sam zapravo tek na faksu shvatila koliko je riba fina. :)<br />I moj dragi je kontinentalac, a njegova mama ima isti stav kao i tvoja po pitanju morskih plodova i ribe. Bez obzira na to on voli ribu i više nego ja. :)<br />E jasno je sad iz ove čitabe da mi je ovaj recept savršen. Meni je riba najdraža kad je ful jednostavno pripremljena i kad njen okus dođe do punog izražaja. Ovo je takva kombinacija i vjerujem da ste u ovome uživali. <br />Savršeno složeno i prezentirano. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-46092455431933107452010-04-11T09:25:10.075+02:002010-04-11T09:25:10.075+02:00hvala cure :) šteta je što smo zapravo robovi navi...hvala cure :) šteta je što smo zapravo robovi navika. no, jednom dijelom možda ribu ne kupujemo tako često zbog toga što je skupa, pogotovo kad se radi o kvalitetnoj bijeloj ribi ili pak lososu (100kn/kg). da su cijene pristupačnije ja bih bila prva koja bi uvela riblji obrok barem 2 puta tjedno.<br /><br />@Snježana, sjećam se da ti jako voliš robu, na kraju krajeva, odrasla si na moru. kad vidim koje si sve načine pripreme nabrojila, odmah poželim isprobati sve to, ali budući da baš nemam iskustva uglavnom se zadžavam na jednostavnijim načinima pripreme poput ovog recepta. ribu ipak treba znati dobro pripremiti, a ja sam još daleko od toga :)što se pak tiče čišćenja i filetiranja ribe, tu sam totalni idiot i to prepuštam prodavaču u ribarnici. jednom sam sama čistila ribu nadobudno i isto tako imala punu kuhinju ljuski :D maslinovo ulje koristim za kuhanje ali recimo "sirovo" ili pak u salati mi ne odgovara njegov specifičan okus. masline su više sporne od ulja, njih ne volim nikako. doduše, u zadnje vrijeme sam ih počela isprobavati gdje god imam priliku i polako se navikavam na okus, pa možda i njih zavolim. tko zna :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-70684426536544180212010-04-11T02:24:35.192+02:002010-04-11T02:24:35.192+02:00A perfect spring dish! What gorgeous flavors!
Che...A perfect spring dish! What gorgeous flavors!<br /><br />Cheers,<br /><br />RosaRosa's Yummy Yumshttps://www.blogger.com/profile/04130051839810091958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-49906887313151581772010-04-11T02:15:02.838+02:002010-04-11T02:15:02.838+02:00mi cesto jedemo ribu, ponekad i po cetiri puta tje...mi cesto jedemo ribu, ponekad i po cetiri puta tjedno. jedemo ju na razne nacine; s rostilja, pecenu, kuhanu, kuhanu u pari, przenu, stir fried, dimeljenu... you name it.:) ja sam odrasla na ribi, moj muz manje ali ju svejedno voli. <br />ovaj tvoj nacin je jedan jednostavnijih nacina pripreme ribe ali nista manje ukusan. drago mi je vidjeti maslinovo ulje na tvom stolu. sjecam se da si govorila da ga bas ne ljubis.:) <br />sto se cisnjena ribe tice... nisam bas nesto luda za tim, pogovoto sto se lustura zalijepljenih po kuhinjskim elementima ne mogu rijesit danima ma koliko paznje posvetila cisnjenu kuhinje nakon rada s ribom.:lol: vise volim kupiti vec ociscenu ribu ali se ponekad zazelim i one sitnije ribe a ona dolazi neociscena.Snjezanahttps://www.blogger.com/profile/13057920106137942410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-35184461879999989332010-04-10T21:29:17.078+02:002010-04-10T21:29:17.078+02:00ja obožavam ribu, ali moj muž dalmatinac ne želi j...ja obožavam ribu, ali moj muž dalmatinac ne želi ju niti vidjeti niti mirisati :(.. tako da je nažalost isto vrlo rijetko pripremam..<br /><br />ovako kako si ju ti spremila je jednostavno presavršena za doma :)Shangri La Foodhttps://www.blogger.com/profile/16070918094014900267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-75885343294386211302010-04-10T21:21:46.233+02:002010-04-10T21:21:46.233+02:00Ja volim ribu, a i dok sam živjela sa starcima sam...Ja volim ribu, a i dok sam živjela sa starcima sam jela puno ribe. Sada nemam naviku čestog kupovanja ribe jer ne stignem na plac, a i lijena sam za čistiti (nikad mi na placu ne očiste da budem zadovoljna ;)) Umjesto toga često jedem morske plodove, ajde baremm nešto ;)jubistachahttps://www.blogger.com/profile/15728605614383509228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-76320508902267269862010-04-10T20:21:13.392+02:002010-04-10T20:21:13.392+02:00mmm.. obožavam...iako oradu skoro nikad ne spremam...mmm.. obožavam...iako oradu skoro nikad ne spremamo..ali na ovakav način spremljenu ribu obožavam, baš se svi okusi lijepo prožmu i prava uživancija. fotke su baš krasne mediteranske :)Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-64636901546891598852010-04-10T19:52:52.781+02:002010-04-10T19:52:52.781+02:00Fenomenalno izgleda! Orada je jedna od mojih omilj...Fenomenalno izgleda! Orada je jedna od mojih omiljenih riba. Ni moji doma nisu baš često pripremali ribu, možda jedanput do dvaput na mjesec. Ja ribu volim više od mesa pa se trudim što češće ići na ribarnicu!Valihttps://www.blogger.com/profile/07942506357965394937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-10828289168085843492010-04-10T19:45:09.208+02:002010-04-10T19:45:09.208+02:00ni ja nemam naviku konzumiranja ribe, ne toliko št...ni ja nemam naviku konzumiranja ribe, ne toliko što je ne volim, nego mi nije baš dostupna... meni ovo ne djeluje uopće početnički, već baš onako kako treba i kako bih ja voljela probati :))Josipahttps://www.blogger.com/profile/14328895733945539422noreply@blogger.com