tag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post8351951969134023658..comments2024-01-19T10:19:15.784+01:00Comments on Sweet Sensation: Sladoled od karamele & savjeti za fotografiranje sladoleda / Salted Caramel Ice Cream & Tips for Photographing Ice CreamMonikahttp://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comBlogger48125tag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-40374127205496109642012-06-22T11:07:55.560+02:002012-06-22T11:07:55.560+02:00Neverovatnooo dobar post, ja sam odusevljena :) pr...Neverovatnooo dobar post, ja sam odusevljena :) prava inspiracija :)Cokoladicahttp://cokoladica.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-79062151453440427702012-06-04T18:03:03.556+02:002012-06-04T18:03:03.556+02:00it će mi drago ako će ti ovi savjeti pomoći ubuduć...it će mi drago ako će ti ovi savjeti pomoći ubuduće :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-64818317553258818482012-05-26T16:31:17.042+02:002012-05-26T16:31:17.042+02:00Joj da, zaboravila sam još pitati za blogove, web ...Joj da, zaboravila sam još pitati za blogove, web stranice i knjige o fotografiji hrane itd. Možeš li neke preporučiti? Ove koje si linkala u postu, da li ih negdje možemo besplatno skinuti ili..?Ariahttps://www.blogger.com/profile/11172422668899221750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-4769228203755389622012-05-26T16:29:36.227+02:002012-05-26T16:29:36.227+02:00S obzirom da sam velika ljubiteljica sladoleda i m...S obzirom da sam velika ljubiteljica sladoleda i mogla bih ga jesti par put na dan, ovaj recept je došao kao naručeni. Nadam se da ću imati priliku isprobati ga, jer sladoledi koje sam do sad probala raditi nikad mi nisu bili ni blizu toliko fini kao sladoled u slastičarni.<br />Ali ovaj izgleda baš ukusno.<br />Što se fotografije tiče, nemam baš nekog velikog iskustva, jer mi je i fotić loš, pa su i moje fotke osrednje, ali nadam se da ću jednog dana nabaviti bolji fotić pa ću se onda moći više posvetiti i fotografiji.<br />Uvijek mi je žao što su moje slike loše, a na drugim se blogovima divim fotkama koje su savršene.. baš kao i tvoje.<br />http://artonmyway95.blogspot.com/Ariahttps://www.blogger.com/profile/11172422668899221750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-38736931709322703242012-04-27T22:23:16.767+02:002012-04-27T22:23:16.767+02:00Slažem se Monika s ovim da je Plate to pixel mogla...Slažem se Monika s ovim da je Plate to pixel mogla biti malo razrađenija..baš to što kažeš - mogla je ići u dubinu.mooneahttps://www.blogger.com/profile/04373994110691705925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-58574739240756403402012-04-26T23:30:53.125+02:002012-04-26T23:30:53.125+02:00Divne fotografije, prava si inspiracija!Divne fotografije, prava si inspiracija!Lorenahttps://www.blogger.com/profile/06742967181679937472noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-63400141808840362612012-04-21T10:57:12.277+02:002012-04-21T10:57:12.277+02:00Savršen tajming. Upravo sam u periodu isprobavanja...Savršen tajming. Upravo sam u periodu isprobavanja recepata za sladoled, a naravno točno je da je slika jako važna. Kad gledam recepte prvo uočim dobru fotografiju, a tada tek tražim recept. Već par dan se mučim upravo sa stvarima koje si ti opisala. Stavljala sam slike sladoleda na Coolinariku i na blog, pa ih brisala, pa opet stavljala...lakše mi je nakako kad čujem da nije stvar samo u meni, nego da i drugi smatraju da to nije baš tak lagano kak se čini. Inače nedavno sam otvorila blog i još sam totalni početnik i svaki savjeti ovakve vrste mi dobro dođu.LP <br />http://cookbookhooked.blogspot.com/Sanja Tabakhttps://www.blogger.com/profile/09653939607828854747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-52064106617748705352012-04-20T06:03:06.511+02:002012-04-20T06:03:06.511+02:00This ice cream looks incredible and I love the col...This ice cream looks incredible and I love the color you managed to achieve with such simple ingredients. I am featuring this post in today's Friday Food Fetish roundup (with a link-back and attribution), but please let me know if you have any objections. It's a pleasure to be following your creations…Javelin Warriorhttps://www.blogger.com/profile/01377013194172912364noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-20084745521026157472012-04-19T22:49:06.188+02:002012-04-19T22:49:06.188+02:00Odličan post Monika ! uistinu si se potrudila i ok...Odličan post Monika ! uistinu si se potrudila i oko samog fotkanja sladoleda i da nam sve ovako detaljno preneseš. Ja nemam velikih iskustava oko fotkanja sladoleda, par , uglavnom loših, fotkica sladoleda u zdjelici i to je sve. Ovaj post definitivno pamtim i kada ću prvi put raditi sladoled primjenjujem savjete. Možda to bude baš ovaj sladoled od karamele kojim si nas počastila, predobro izgleda !Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-12712443470402398892012-04-19T07:32:52.648+02:002012-04-19T07:32:52.648+02:00Gledala sam na netu da narucim jer ima dobre kriti...Gledala sam na netu da narucim jer ima dobre kritika ali sam primetila da je par ljudi reklo da je to više ako baš hoćeš da uđeš u biznis. Sad kada si i ti potvrdila, mislim da mi nije neophodna u ovom momentu:)Nevenahttps://www.blogger.com/profile/14975837269050446038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-27453583301591742872012-04-18T16:18:11.718+02:002012-04-18T16:18:11.718+02:00Kod mene fotkanje hrane gotovo uvijek traje duže o...Kod mene fotkanje hrane gotovo uvijek traje duže od same pripreme :D Ja sam velika picajzla. Kad postavim set, opremu, rasvjetu, pa onda još i pripremim hranu, samo fotkanje zapravo traje najkraće u cijeloj priči. Nekoliko klikova je dovoljno kad je sve korektno postavljeno.Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-5846425912723752622012-04-18T16:16:15.047+02:002012-04-18T16:16:15.047+02:00Knjige su potpuno drugačije i jednostavno neuspore...Knjige su potpuno drugačije i jednostavno neusporedive. Food Styling je velika skoro kao enciklopedija (ne pretjerujem!), ima tvrde korice i dozlaboga je teška. Ona je baš za profesionalne stiliste i bavi se samo stylingom, a ne fotografijom. U njoj ima sve, od toga kako se ugurati u taj biznis, kako naći klijente, koliko naplaćivati, kako komunicirati s njima, do popisa profi alata i detaljnih pregleda kako pripremiti svaku posebnu vrstu hrane za snimanje. Također navodi i razne recepte za nejestive zamjene za hranu, poput nekoliko recepata za lažni sladoled, trikove s motornim uljem i slično. Znači, sadrži dosta stvari koje meni u mom svakodnevnom radu ne trebaju niti će ikad trebati, ali i gomilu jako dobrih i detaljnih uputa i savjeta za stiliziranje hrane.Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-88149230488271684602012-04-18T16:10:33.936+02:002012-04-18T16:10:33.936+02:00Drago mi je podijeliti s drugima ono što znam i št...Drago mi je podijeliti s drugima ono što znam i što mislim da bi moglo i drugima biti korisno. Na kraju krajeva, mnogo toga sam i ja na taj način naučila :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-3756887013599620292012-04-18T16:09:32.746+02:002012-04-18T16:09:32.746+02:00Nema na čemu Miki ;)Nema na čemu Miki ;)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-27578086160666520202012-04-18T16:09:20.860+02:002012-04-18T16:09:20.860+02:00Hvala ti!Hvala ti!Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-71421001556324368472012-04-18T16:09:10.695+02:002012-04-18T16:09:10.695+02:00Drago mi je da će ti savjeti dobro doći :)Drago mi je da će ti savjeti dobro doći :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-39447802633887832762012-04-18T16:08:41.351+02:002012-04-18T16:08:41.351+02:00Nemoj se nervirati, jednostavno ima takvih faza u ...Nemoj se nervirati, jednostavno ima takvih faza u stvaralačkom radu. Svi smo ih prošli i oporavili se od njih ;) Ovo tvoje fotkanj ezvuči ne samo zanimljivo, već i opasno! :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-26003572088489006522012-04-18T16:07:54.888+02:002012-04-18T16:07:54.888+02:00Hvala Nevena. Ne sjećam se o kojoj se torti radi a...Hvala Nevena. Ne sjećam se o kojoj se torti radi ali zvuči fenomenalno! I ponovit ću još jednom, mislim da sladoled uopće ne treba fotkati na ljeto. Temperature su tada jednostavno nesnosne i svaki pokušaj u startu je osuđen na propast.Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-89167905423215076152012-04-18T16:06:23.771+02:002012-04-18T16:06:23.771+02:00Moja rasvjeta i reflektori zapravo uopće ne griju ...Moja rasvjeta i reflektori zapravo uopće ne griju jako. Mnogo manje od klasičnih lampi ili žarulja. Ipak, sladoled se pod njima topi prebrzo :DMonikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-17049006667102583362012-04-18T16:04:57.848+02:002012-04-18T16:04:57.848+02:00Sad imaš izgovor da ga ponovo napraviš i probaš ga...Sad imaš izgovor da ga ponovo napraviš i probaš ga fotkati pomoću ovih trikova ;)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-48408563705092509632012-04-18T16:03:40.427+02:002012-04-18T16:03:40.427+02:00Sve je stvar iskustva i vježbanja, pa tako i fotog...Sve je stvar iskustva i vježbanja, pa tako i fotografiranje sladoleda :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-86089213035853064002012-04-18T16:02:59.729+02:002012-04-18T16:02:59.729+02:00Hvala Tamara! Plate to Pixel stvarno je dobra knji...Hvala Tamara! Plate to Pixel stvarno je dobra knjiga, no meni u mnogočemu nedorečena. Da ide malo više u dubinu ne bi bilo loše. Kad sam ju kupila već sam bila na dosta visokoj razini razumijevanja svega što Helene u knjizi navodi. Ono što mi je korisno upravo ovakvi sitni trikovi i anegdote koje spominje sa raznih snimanja. I naravno, fotke su sve do jedne predivne pa se često ulovim ad samo listam i gledam fotografije :DMonikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-25149348054662448422012-04-18T15:59:57.071+02:002012-04-18T15:59:57.071+02:00Nema na čemu Anja. Drago mi je da si se počela zan...Nema na čemu Anja. Drago mi je da si se počela zanimati za fotografiju. Znam koliko su meni ovakvi savjeti po drugim blogovima pomogli kad sam bila početnik pa mislim da je ok da i ja podijelim neka svoja iskustva i trikove :)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-89980006369720064262012-04-18T15:58:24.644+02:002012-04-18T15:58:24.644+02:00Mislim da zapravo slikanje sladoleda treba izbjega...Mislim da zapravo slikanje sladoleda treba izbjegavati ljeti jer čovjek doista može izgubiti živac zbog njega :) Osim, naravno, ako se snimanje ne dešava u rashlađenom i klimatiziranom prostoru.Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15145715966586445.post-78202098275607267432012-04-18T15:57:00.286+02:002012-04-18T15:57:00.286+02:00Pa iskreno, od kad si napravila taj sladoled mene ...Pa iskreno, od kad si napravila taj sladoled mene proganja ta karamela :D Izgleda da smo jedna drugu inspririrale ;)Monikahttps://www.blogger.com/profile/01302821028867907345noreply@blogger.com