12. ožujka 2009.

FBI rukavice: Puretina s pistacciom


Evo nas u još jednom krugu FBI rukavica, igre koju je pokrenula Maja sa bloga Cooks and Bakes. Ovaj mjesec, na moje osobito veselje, istražujemo blog NLO čija je autorica naša draga Iva.

Ivin je blog bogat raznovrsnim slatkim i slanim receptima i bilo je teško odlučiti što isprobati. No, jedan recept me privukao odmah svojom jednostavnošću i potrebnim sastojcima. To je Puretina sa pistacciom. Moram priznati da sam pistacije do sada vrlo rijetko koristila u svojoj kuhinji i odlučila sam da je vrijeme da to promijenim. A, osim toga, recept mi se zaista činio jako dobrim, originalnim i neobičnim. I nisam pogriješila.


U receptu sam izmijenila samo jednu sitnicu. Umjesto puretine koristila sam piletinu iz vrlo jednostavnog razloga - u tom trenu sam baš imala na zalihi paket pilećih prsa. Ali vjerujem da to i nije rezultiralo nekom velikom promjenom u okusu ovog divnog jela. Osim toga, recepta sam se držala u potpunosti.


Iako baš nisam veliki ljubitelj vrhnja za kuhanje i ne koristim ga često, u ovom jelu me zaista ugodno iznenadilo. Sjajno je upotpunilo kombinaciju piletine i pistacija i jako mi se svidjelo. Obično mi vrhnje za kuhanje prekrije sve druge okuse i, za moj ukus, previše dominira. No u ovom jelu to nije bilo slučaj. Piletnu sam poslužila uz kuhani karfiol (cvjetaču) i salatu od rikule, a mislim da bi također prijao pire krumpir ili riža.


Što se tiče same pripreme, problema nije bilo. Recept i postupak su odlično opisani, jelo je začuđujuće brzo i jednostavno, a okus je stvarno ispunio sva moja očekivanja. Sve u svemu jako sam zadovoljna i sigurna da ću ubuduće više koristiti pistacije u svojoj kuhinji. :)

Ako još niste, pogledajte ovaj odličan recept i svakako isprobajte ovo jelo. Ja sam uvjerena da će kod mene udomaćiti :)


Related Stories Widget by LinkWithin

Broj komentara: 17:

  1. svaki put tvoje slike me obore s nogu... tako i sad... a u ukus ovog predivnog jela ne sumnjam ni najmanje :)

    OdgovoriIzbriši
  2. WOW! koje fotke! drago mi je da vam se ovo jelo svidilo ima zaista jedan poseban što bi rekli šmek:))

    OdgovoriIzbriši
  3. ne mogu reci da sam neki poznavalac fotografije i profesionalac, ali kod tebe primetim,kako prelazis sa jednog koncepta fotografije na drugi profesionalniji i tezi...Ove fotografije i prethodene, cini mi se da su bas u tom novom stilu....:), predivne su, nemam reci :)....

    OdgovoriIzbriši
  4. Slažem se sa svime gore napisanim :) Prava je šteta što ne fotkaš za neki magazin.

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasno, sjećam se tog recepta kad ga je Nlo objavila, odmah mi se svidjela kombinacija. Nadam se da ću imati vremena za sudjelovanje ovaj mjesec. :)
    Jako mi se sviđaju crne pozadine na fotografijama.

    OdgovoriIzbriši
  6. koje fenomenalne fotke, i meni se sviđa jako ova tamna pozadina..slažem se sa Marijom, šteta da ne fotkaš za neki gastronomski časopis..tipa Iće&Piće..:D..

    OdgovoriIzbriši
  7. hvala cure :) i ja sam se ugodno iznenadila ovom crnom pozadinom :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Divan kombo, definitivno bi morala probati! Slike ostavljaju bez rijeci!
    Wow! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Baš su ti mrak ove fotke! Odmah sam i ja primijetila da je to početak nekog novog stila. :)
    Klopica je super, u to ne sumnjam!

    OdgovoriIzbriši
  10. Prelepo izgleda!Sve cestitke za dobijene nagrade!Bravooo!

    OdgovoriIzbriši
  11. Samo da potpisem komentar, ovaj sa stilom fotkanja, i sto se tice prethodnog posta, i rasprave ili muffinsi ili cupcakes..., evo šta se desilo meni...:)...
    Fotkala sam šafrane, ljubičaste boje i poslala dragom da oceni fotografije...
    "Kakve su fotke?", kažem ja...
    Na to će on:" Nikad nisam video ovakve VISIBABE, u kojoj šumi si ih našla?"...
    Nisam ništa drugo znala odgovoriti do:" na planeti Mars"...
    Vanylica

    OdgovoriIzbriši
  12. uu, fino, fino... ja sam napravila pileće ćevape s bloga nlo samo nikako ne stignem objaviti dojmove :)
    volim_kuhati

    OdgovoriIzbriši
  13. ostavila sam ovdje komentar prije par dana i sad vidim da ga nema...
    dakle, jelo izgleda zaista privlacno. fotke su sve bolje i bolje.:)

    OdgovoriIzbriši
  14. Bok, slučajno sam naišla na tvoj blog tj. na tvoju tortu sa brusnicama i bijelom čokoladom, zanima me da li mogu u kremu umjesto mascarponea staviti običan svježi sir? jer mi je mascarpone premasan, i ako može, jel onda okus sličan ili je ipak drugačiji?
    Sve pohvale za blog!
    Tina :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Tina, dobro došla :) što se tiče kreme za tortu, nisam sigurna...svježi sir je potpuno drugačije konzistencije od mascarponea...moglo bi proći pod uvjetom da sir jako jaaaako dobro izradiš mikserom prije dodavanja vrhnja kako bi bio što kremastiji...nadam se da će sve biti ok :)

    OdgovoriIzbriši
  16. zaboravih napemnuti da bi možda onda trebala staviti više šećera budući da je obični svježi sir nešto kiselkastiji od mascarponea...ili možeš probati sa nekim krem sirom, poput philadelphije...nadam se da sam pomogla :)

    OdgovoriIzbriši