12. siječnja 2009.

Šipak

Za promjenu, evo jednog posta bez pripadajućeg recepta. Povod tome jest jedan fotografski natječaj u kojem sam odlučila sudjelovati. Radi se o događaju čiji su domaćini Jai i Bee sa bloga Jugalbandi, koji su ujedno i pokrenuli spomenuti foto događaj pod nazivom Click: the photo event.


Click je mjesečni foto natječaj vezan uz hranu i piće, a svakog se mjeseca odabire jedna tema koja treba biti zajednička svim prijavljenim fotografijama. Nakon što svi radovi pristignu, žiri koji se sastoji od nekoliko istaknutih food bloggera i fotografa odabire pobjednike u nekoliko kategorija. Tema za mjesec siječanj jest crvena boja, a više o samoj temi i pravilima možete vidjeti ovdje: Click: January 2009.

Kao što pretpostavljate iz naslova posta, kao motiv sam odabrala šipak. Evo i fotografije koju sam odabrala kao svoj doprinos ovom događaju. Nazvala sam je Raining Pomegranates, u slobodnom prijevodu Šipkova kiša :)

Raining Pomegranates

Moram priznati da isprva nisam baš bila oduševljena temom jer je većina krasnih i fotogeničnih crvenih namirnica trenutno izvan sezone. Od raspoloživih namirnica prvo su mi na pamet pale rajčice, ali one su tako svakodnevna pojava da su već pomalo i dosadan motiv na fotografijama. A osim toga, rajčice trenutno ni nisu crvene, već blijedo-narančaste, pa sam ubrzo odustala. Htjela sam nešto novo, drugačije, originalno. Tada sam na placu ugledala šipak i ideja se odmah počela kristalizirati. Čaša vode u koju padaju žarko-crvene bobice. Želja mi je bila uhvatiti, zapravo "zamrznuti" onaj trenutak u kojem bobice padaju u vodu, a kapi vode pršte na sve strane. Da bih dobila dobar kontrast i naglasila crvenu boju šipka, odlučila sam se za potpuno bijelu pozadinu, što se pokazalo kao pun pogodak. Bez obzira na to što dragi i ja posjedujemo i stativ i daljinski upravljač kojim se fotke mogu okinuti na daljinu, moj samostalni pokušaj "zamrzavanja" spomenutog trenutka nije baš najsretnije ispao. Poprilično je naporno i teško jednom rukom bacati bobice u čašu, pri tome naravno imati na umu da se ruka nikako ne smije vidjeti na konačnom proizvodu, a drugom rukom okinuti u baš pravom trenutku. Bilo je to urnebesno :) Na svu sreću, u tom trenutku uskočio je dragi u pripomoć. On je neumorno bacao bobice dok sam ja bjesomučno okidala. To je polučilo neusporedivo bolje rezultate od mog samostalnog pokušaja. Na kraju se bilo teško odlučiti koju fotografiju odabrati. Evo još par uspješnih iz te serije...



Nadam se da vam se fotografije sviđaju i da ćete mi držati fige ;) Ako želite, možete baciti oko na foto galeriju gdje se nalaze do sada pristigli radovi.

Related Stories Widget by LinkWithin

Broj komentara: 18:

  1. slika ti je prekrasna, pogledala sam i druge isto su svaka na svoj način lijepe no tvoja mi je jedna od boljih, držim fige svakako

    OdgovoriIzbriši
  2. Fotka je odlična i naravno da ti držim fige! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. i ja držim fige!!! fotka bas originalna..:DD

    OdgovoriIzbriši
  4. Već mjesecima planiram sudjelovanje na tom foto eventu, ali nikako uskladiti vrijeme :/

    Fotke su ti odlične (kako drugačije), iako sam ja bezuspješno tražila šipak :)))
    Dok nisam skužila da se radi o naru.
    Fotku na tu temu imam već jako davno, možda ju i pošaljem... :)
    http://studena-art.eu/photo/?p=153

    U svakom slučaju lijepo je da sudjeluješ, bez obzira na rezultat, jer ono što vrijedi jest pokazati kreativnost :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Fenomenalna slika! Imas moj glas!

    OdgovoriIzbriši
  6. Navijam za tebe:) Fotka je odlična!

    OdgovoriIzbriši
  7. hvala vam cure! :)
    @studena, ma i ja već mjesecima čekam povoljnu temu i nikako se nisam mogla odlučiti da li da sudjelujem ili ne...moram probat :)
    @Lynnylu & Mallory, thanks!

    OdgovoriIzbriši
  8. odlicna ti je fotkica, drzim ti fige! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Bilo je i krajnje vreme draga Monchi,zelim ti sve najbolje i naravno da ce mo pogledavati slike!!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. fotka je prekrasna! stvarno je i vrijeme da se uključiš u ovakva natjecanja jer imaš talent za fokanje... sretno! :)
    volim_kuhati

    OdgovoriIzbriši
  11. drago mi je da si napokon odlucila sudjelovati.
    ja sam vec nekoliko puta poslala fotke i svaki novi natjecaj mi iznova zanimljiv.
    fotke su zaista super. mislim da ces uci u uzi krug. drzim ti fige.:))))

    OdgovoriIzbriši
  12. tek sam sad vidjela ovaj post, odusevljena sam :) brvo i držim fige! :)

    i ako može, jedno pitanje: što koristiš za bijelu pozadinu?

    OdgovoriIzbriši
  13. hvala vam cure :)

    @Ana-Marija, za bijelu pozadinu koristim veliki bijeli hammer papir...ima ga u svim knjižarama i dođe nekih 7-9 kn...uglavnom kad trebam jednobojnu pozadinu koristim taj papir u raznim bojama :)

    OdgovoriIzbriši