13. prosinca 2011.

Božićno darivanje & Puslice s cimetom, lješnjacima i čokoladom / Chocolate Cinnamon And Hazelnut Meringue Cookies


Please scroll down for English.


Nastavljamo u veselom blagdanskom raspoloženju. Kako bismo ostali potpuno vjerni božićnom duhu, danas sam vam, osim novog recepta iz serijala božićnih kolačića, priredila i božićno darivanje. Traže se dva najsretnija čitatelja koja ću razveseliti zgodnim i, nadam se, korisnim poklonom. No, o darivanju malo kasnije. Krenimo mi redom.

Već sam ranije najavila da imam odličan recept za sve vas koji ne znate što učiniti s viškom bjeljanjaka, a danas je napokon došao red na taj recept. Moram priznati da sam uvijek muku mučila s preostalim bjeljanjcima. Nisam ljubitelj meringe, puslica, makrona ni famoznih šarenih macaronsa. Tim sam kolačićima u više navrata ipak pružila šansu da me uvjere kako sam u krivu, no to se nikada nije uistinu dogodilo. Sve do sada. Ove su puslice osvojile i mene i Darka, koji jednako kao i ja nikada nije pokazivao oduševljenje puslicama, i još jednom dokazale da ne treba nikad potpuno odustajati od onih stvari koje misliš da ne voliš. U većini slučajeva neće se dogoditi ništa spektakularno, ali ponekad se čovjek doista može izrazito ugodno iznenaditi. 


Bjeljanjci su mi ostali nakon što sam ispekla Paprenjake. U jednom trenu sam ih čak htjela i baciti, a u najboljem slučaju završili bi kao izrazito blijed, ali zato zdrav i nemastan omlet. Ipak sam odlučila po zadnji put dati priliku puslicama. Ovaj put sam odlučila malo zakamuflirati relativno veliku količinu šećera koja je potrebna da bi snijeg od bjeljanjaka bio postojan, a koja je meni osobno oduvijek bila previše dominantna u tim kolačićima i odbijala me od njih. To sam učinila tako da sam im dodala pržene lješnjake i cimet nadajući se da će ta dva sastojka dovoljno aromatizirati bjeljanjke da bi zakamuflirali slatkoću. Taj je potez bio pun pogodak i puslice su same za sebe bile iznenađujuće ukusne. Tada mi je palo na pamet da bi krema od tamne čokolade dala još jedan kontrast puslicama i fino zaokružila i uravnotežila okuse. Bila sam totalno u pravu!


Za ganache kremu od čokolade koristila sam Nestle Dessert čokoladu i time uhvatila zadnji vlak za sudjelovanje u Nestle nagradnom natječaju. Recept za ove puslice možete vidjeti ovdje i puno bi mi značilo kada biste za njega glasali. To ćete napraviti vrlo jednostavno, klikom na malu ikonicu u obliku palca u gornjem lijevom uglu iznad recepta. Za glasovanje je potrebna registracija, a ona je besplatna i oduzet će samo nekoliko minuta vašeg vremena.

A sad se bacamo na darivanje! Budući da sam nakon objave recepta za Paprenjake dobila izrazito puno upita vezanih za kalupe, odlučila sam nabaviti još nekoliko kalupa za paprenjake i razveseliti dva čitatelja ovim zgodnim poklonom. Kalupe možete koristiti i za izradu drugih keksića, a posebice Speculaas keksa, koji se tradicionalno izrezuju vrlo sličnim drvenim modlicama. Ona dva čitatelja koja budu najsretnije ruke dobit će jedan drveni kalup za paprenjake na kojem se nalazi 6 različitih motiva, slatku kariranu limenu kutiju za kekse i crveno-bijeli ubrus istog uzorka. 



Što trebate učiniti da biste sudjelovali u darivanju?
  1. Ukoliko imate profil na Facebooku, podijelite ovaj post sa svojim prijateljima.
  2. Napišite komentar ispod ovog posta. U komentaru napišite kako vi najviše volite potrošiti višak bjeljanjaka ili koji vam je nadraži blagdanski kolačić. Na kraju obavezno napišite svoju e-mail adresu kako bih vas mogla kontaktirati u slučaju da postanete sretni dobitnici.
  3. Glasajte za ovaj recept na Nestleovim stranicama. Ovaj korak nije obavezan, ali meni bi jako puno značio.  

Komentare možete ostavljati do četvrtka, 15. prosinca, do ponoći. Dva sretna dobitnika odabrat ću slučajnim odabirom (random.org), a dobitnike ću objaviti u petak, 16. prosinca.  U darivanju mogu sudjelovati svi čitatelji, bez obzira na to u kojem dijelu svijeta žive.

Za kraj samo jedna napomena. U razgovoru s nekim čitateljima, shvatila sam da mnogi misle kako moraju biti blogeri ili biti registrirani na bloggeru da bi mogli ostaviti komentar na mom blogu. To uopće nije tako. Vjerujem da većina vas ima otvoren Google račun (gmail). Putem tog se računa možete prijaviti i ostaviti komentar. Ukoliko nemate, možete ostaviti komentar anonimno, ali nemojte se zaboraviti potpisati na kraju komentara u slučaju da baš vi osvojite poklon. Sretno! :)



Puslice s cimetom, lješnjacima i čokoladom
za 20 punjenih puslica 

Puslice s cimetom i lješnjacima

Sastojci:
3 bjeljanjka
prstohvat soli
90g  kristal šećera
65 grama šećera u prahu
1 žličica škrobnog brašna
1 žličica limunovog soka
80g pečenih sjeckanih lješnjaka
1 žličica cimeta

Postupak:
Pećnicu zagrijte na 140°C. Dva velika lima za pečenje obložite papirom za pečenje.

Bjeljanjcima dodajte prstohvat soli i tucite mikserom na najvećoj brzini dok se zapjene. Polako počnite dodavati kristal šećer i dalje miksajući. Sve ukupno smjesu tucite oko 4 minute odnosno dok ne umiješate sav šećer, a snijeg ne postane čvrst i sjajan.

U posudu dodajte prosijani šećer u prahu, škrobno brašno i limunov sok. Ponovo tucite na najvećoj brzini oko 3 minute, odnosno dok ne dobijete čvrstu smjesu. Na kraju nježno i pažljivo umiješajte sjeckane lješnjake i cimet.

Smjesu žličicom stavljajte na pripremljeni lim. Ja sam stavljala na vrh pune žličice smjese jer sam željela da puslice budu dosta veće od uobičajenih. Ako volite da su puslice uredne i sve jednake, istiskujte ih na lim pomoću slastičarske vrećice za ukrašavanje (neka otvor na nastavku za ukrašavanje bude dovoljno velik da kroz njega mogu proći komadići lješnjaka). Sušite ih u pećnici oko 30 do 35 minuta. Poanta je da u sredini budu još malo žvakaste i da se ne presuše. Ukoliko ste radili manje puslice, skratite vrijeme pečenja. 

Čokoladna ganache krema

Sastojci:
120g razlomljene tamne čokolade 
45ml slatkog vrhnja
1 žlica jake kave
1 žličica maslaca

Postupak:
U posudu stavite jednu trećinu čokolade, vrhnje i kavu te sve zajedno otopite na pari. Maknite s vatre, dodajte maslac i ostatak čokolade i miješajte dok se sva čokolada ne otopi. Na taj način smo zapravo temperirali čokoladu i postigli da se krema ne počne topiti kad stoji na sobnoj temperaturi.

Kremu ostavite da se ohladi oko 20 minuta kako bi se dovoljno zgusnula da ju možete istiskivati vrećicom za ukrašavanje.  Spajajte dvije po dvije puslice čokoladnom kremom i ostavite ih na sobnoj temperaturi dok se čokoladna potpuno ne stisne. 

Ohlađene puslice spremite u limenu kutiju za kolače i potrošite u roku od dva tjedna.

Chocolate Cinnamon And Hazelnut Meringue Cookies
makes 20 sandwich cookies
 

Cinnamon and Hazelnut Meringue cookies

Ingredients:
3 egg whites
pinch of salt
90g caster sugar
65g powdered sugar
1 teaspoon cornflour
1 teaspoon lemon juice
80g toasted chopped hazelnuts
1 teaspoon cinnamon

Directions:
Preheat the oven to 140°C. Line two baking sheets with parchment paper.

In clean and dry mixing bowl, combine egg whites and salt. Beat egg whites until frothy and then gradually start adding caster sugar. Beat on high speed until stiff peaks form, about 4 minutes. Add sifted powdered sugar, cornstarch and lemon juice and beat on high speed for 3 minutes. The mixture should be stiff, silky and shiny. Gently fold in hazelnuts and cinnamon.
Take a heaped teaspoon on of meringue mixture and slide it onto baking sheet. Repeat with the rest of the mixture. You can make smaller or bigger heaps, but make sure you adjust baking times according the their size. Bake for 30 to 35 minutes. They should still be a bit chewy in the middle. Let them cool on a wire rack completely.

Chocolate Ganache Filling
 
Ingredients:
120g chopped dark chocolate 

45ml heavy cream
1 tablespoon strong black coffee
1 teaspoon butter 


Directions:
In a medium bowl combine one third of the chocolate, heavy cream and coffee. Melt over a pot of simmering water. Remove from heat and add butter and the remaining chocolate. Stir until completely melted and evenly combined. Set aside and let it set until it reaches piping consistency, about 20 minutes.

Pipe some ganache on one cookie and top with another one. Let the ganache filling set completely at room temperature. 

The cookies can be stored in an airtight container for 2 weeks.


Related Stories Widget by LinkWithin

Broj komentara: 46:

  1. Uvijek uživam čitajući tvoje postove i gledajući prekrasne fotke istih. A što se tiče bjelanjaka kod mene najčešće završe u ovom kolaču ili ih zamrznem pa kasnije koristim.
    Sa zadovoljstvom sam prvo glasovala za tebe:) sretno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Podijelila sam post na Facebooku! :)

    Glasala sam na Nestleovim stranicama! Sretno!! Ja sam se prijavila, ali nažalost nisam ništa osvojila, možda ću opet s novim receptom. :)

    Višk bjelanjaka najviše volim iskoristiti za izradu macaroonsa punjenih ganache kremom! Obožavam ih, dekorativni su, fini i tope se u ustima!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala na receptu, baš se mislim što ću s bjelanjcima iz zamrzivača i evo mi odgovora :) Do sad sam od njih radila samo makrone od kokosa (recept sam našla u knjizi) i također su mi bili malo preslatki. Nisam još kombinirala cimet i pečene lješnjake, baš se veselim što ću probati...još s čokoladom, mmm... :)
    Blog Vam je krasan, nadam se da ćete ga još dugo pisati,
    lijep pozdrav,
    Sanja

    OdgovoriIzbriši
  4. Monikaaa! Ovo je najbolji mogući poklon, srčeko mi poskočilo kad sam pročitala da daruješ kalup za paprenjake (kojeg ja još nisam nabavila) :D
    E pa sad, ja najradije bjelanke utrošim za one svoje orahove prutiće, koji su mi inače najdraži blagdanski kolačić, evo ih ovdje:
    http://bite-my-cake.blogspot.com/2011/11/orahovi-prutici-walnut-meringue-bars.html
    Glas za recept na Nestleovoj stranici si dobila od mene i držim ti fige! ;)
    Dijelim post, i na osobnom i na bite my cake profilu :)
    I da, moja adresa:
    tami2033@gmail.com

    Inače, puslice obožavam i dopada mi se ova tvoja malo drukčia varijanta. Ne volim preslatke slastice, ali živim za puslice :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super puslice, ma ima jako puno varijanti kako ih se sve može raditi, s kavom,kakaom, bademima, lješnjacima...Ovako slično ih i ja radim i spajam s kremom od čokolade, ali ove godine još nisu stigle na red...Za fotke se već sve zna, divne!

    OdgovoriIzbriši
  6. I love that pretty mould! Great meringue cookies. A refined treat.

    Cheers,

    Rosa

    OdgovoriIzbriši
  7. Divan recept. :) Glasala sam za tebe.. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Puslice ne volim, upravo zbog bjelanjaka, jer općenito ne volim kolače bazirane na bjelanjcima. Zato ću odgovoriti na drugi dio pitanja, a to je koji mi je najdraži blagdanski kolač - jastučići punjeni marmeladom.

    Poklon je genijalan, upravo zbog ovih kalupa za paprenjake. I nadam se da ću imati sreće prilikom izvlačenja!

    OdgovoriIzbriši
  9. Niti ja nisam bas ljubitelj puslica, ali obozavam Pavlovu i macaronse, a sad trenutno bih sve dala za par ovih prekrasnih primjeraka:))Krasni su! Ja bjelnjake upotrijebim u Friandsima i to su mi sad top pet kolacica za utrostiti iste. I samo da pripomenem da mene izuzmes iz darivanja jer imam poprilican broj kalupa za paprenjake, sretno svima!

    OdgovoriIzbriši
  10. pa ti daruješ kalup za paprenjake!!!to mi baš treba!!!divno!! ja ti od bjelanjaka obično braim beze kore i stalno planiram macarons ali nisam dovoljno hrabra!! za blagdane kod mene su obavezni medenajci!!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Malopre sam već rekla da sam glasala za ovu lepotu, sad sam podelila i link preko "ja u kuhinji" (više ljudi može videti) i evo ostavljam komentar jer mi se poklon JAKO dopada :)
    A puslice... ja ih volim a ove su mi savršene, fotke već bla, bla, bla... :))))

    OdgovoriIzbriši
  12. Super receptić, obavezno moram isprobati. Obožavam puslice i obično na njih potrošim višak bjelanjaka te na izradu ukrasića od royal icinga. Trenutačno skupljam hrabrost da isprobam Lemon meringue pie.
    A najdraži blagdanski kolač...hmm..možda istarske mendule.
    E da, mail, xeniville@yahoo.com.
    Sretno na Nestleu ;)

    OdgovoriIzbriši
  13. Divan poklon i prelijep posta!

    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ajme podsjećaju me na macarons pa su mi već sline počele ići...
    Rea

    OdgovoriIzbriši
  15. puslice su ti jako simpa, dala sam imi tamo svoj glas :)

    inače, često imam višak bjelanjaka a najradije ih utrošim na pavlovu.

    OdgovoriIzbriši
  16. predivni su i puslice i fotografije :).

    OdgovoriIzbriši
  17. Najčešće volim napraviti od bjelanjaka omlet s malo vlasca i poslužit ga na tostu. :)Giveaway ti je odličan i baš bih htjela imati ove kalupiće, a i kutija je predivna! :)
    Moj mail je: inspiredfoodie.josipa@gmail.com
    Post sam share-ala na facebooku, a sad idem i glasati za recept. ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Najdraži božićni kolačići ove godine su mi ovi: http://recipes.kaboose.com/frosted-holiday-sugar-cookies.html
    jako su jednostavni, ali i jako jako ukusni :)) i super ih se može ukrastiti...

    glasala sam za recept, žalim puno sreće u natjecanju!

    Moj mail je: sibalic.martina@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  19. Lajkala,sherala! E sada-obzirom da mi je poznata ova priča sa viškom bjelanjaka-jer obično i ja imam taj problem-ovo je uistinu super recept i probat ću ga čim stignem :)Inače omiljeni blagdanski kolač mi je (nemojte se smijati-ali kad je tako)muffin-čokoladni,jedva čekam Božić :) a onda raznorazni keksi,torte itd :)
    I to je to!
    mail adresa: strumfetta@live.com

    OdgovoriIzbriši
  20. Evo da se i ja javim :)
    Kao prvo, ovi kalupi su mi odlični, i baš bih volio tako nešto imati kod sebe :) Hvala puno na ovom darivanju, stvarno odlična ideja :)))
    A odgovor na pitanje kamo s bjelanjcima je pusla-torta :D svi su oduševljeni njezinim okusom :)
    Druga stvar, koji su mi najdraži blagdanski kolači, tu moram navesti neizbježne prhke keksiće sa pekmezom, koji je meni odmah na prvi pogled (ali i okus) asociraju na blagdane.
    I na kraju, mail: 007marko@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  21. Ej, super darivanje!♥
    Ali moram reći da meni ne ostaje viška bjelanjaka, tj. kolače radim planski i ne smije mi ostati višak. Ono šta radim planski sa bjelanjcima su makroni. Prefino! Spojim ih kremom od čokolade ili marcipana, njam! Upravo se spremam ovaj tjedan napravit jednu turu.

    Podijelila na fejsu i mail: lucky.star at net točka hr


    ćaoooo :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Ne zna se sta je lepse, recepti, fotografije ili sada ovaj pokloncic!! Sve pohvale za tvoj rad!!
    Moram reci, od kada sam videla tvoj recept za paprenjake, zaljubila sam se u ove kalupe!! Tako bih volela da ih imam, ali kod nas se nazalost ne mogu naci. :( Svasta bih pravila sa njima, pre svega speculas kekse koje obozavam, a volela bih da probam i tvoje paprenjake.

    Do sada mi nije ostajao visak belanaca, tako da nemam iskustva sa tim.

    Sto se tice blagdanskih kolaca, upravo se spremam da napravim mom malom bratancu medenjake, bice sareni i veseli kao predstojeci praznici!! :))

    OdgovoriIzbriši
  23. baš odlično darivanje :) nisam još uspjela nabaviti kalupe za paprenjake iako ih aktivno tražim već neko vrijeme...
    ja bjelanjke najčešće spremam u zamrzivač pa dok skupim dovoljno napravim šaumpitu ili šaumrole... kad mi se neda toliko miksati utrošim ih u biskvitu sa suhim voćem, a nedugo sam napravila jedne interesantne puslice koje ću kroz koji dan predstaviti na svojem blogu


    Evo idem još podijeliti ovaj post na svoju FB stranicu, a naravno glasam za puslice jer su odlične.

    OdgovoriIzbriši
  24. Imamo (ili imali smo) isti problem s viškom bjeljanjaka. Jednostavno ne volim (pre)slatke oblike kao što su puslice, macaronsi i sl. Zato ja to rješavam tako da napravim puslice i odnesem svekru i svekrvi. Oni vole ;)
    Baš sam neki dan vidjela ove kalupe za paprenjake. Nisam ih kupila jer ne planiram raditi paprenjake. Ono što mene zanima jest jel bi se mogli oni upotrijebiti za neko drugo tijesto? Možda za neke krekere? Moram razmisliti... Moja adresa je:
    jubistacha [et] gmail.com.
    Sretno!

    OdgovoriIzbriši
  25. Ja sam ko padobranac, ali moram reći da dugo pratim tvoj blog i sve divne recepte koje obavljuješ! Super su mi pokloni koji dijeliš, nadam se da ću imati sreće:)

    ja nisam pretjerani ljubitelj bjelanjaka i koristim ih za izradu bezze kora, dok mi je jedan od dražih blagdanskih kolača londoner šnite. to je uvijek bilo na stolu.

    post sam sherala na fejsu i glasala za recept na Nestleovim stranicama. Uz malo sreće, trebat će ti moj mail: b_kutlesa@yahoo.com
    Pozdrav i sretno!

    OdgovoriIzbriši
  26. :O koji kalup, neviđeno!!
    ja bjelanjke koristim za financiere, ali ni za to nemam pravi kalup, nego pečem u onima za mufine :)
    inače, za božić sam planirala napraviti silu macaronsa za mljac-mljac i poklončiće, ali sad su me zaintrigirale ove tvoje puslice, i poremetile mi planove. moram još dobro razmislit.:)
    pozdrav, blog je zakon, samo tako nastvai!
    eellory@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  27. Super izgledaju puslice. Bilježim za budući višak bjelanjaka. Kako trošim višak bjelanjaka, iskreno izbjegavam, ako mogu, kolače u kojima ne potrošim i žumanjkei bjelanjke. AKo mi ih baš ostane onad aradim puslice slične ovim tvojima ali sa kokosom ili omlet od bjelanjaka.
    Glasala sam za tvoj recepz u nagradnoj igri.

    OdgovoriIzbriši
  28. Nisam neki fan puslica kao puslica dok su mi macaronsi zakon (u kombinaciji sa gorkom čokoladom) ili druga omiljena slastica od bjelanjaka- beze torta sa višnjama i bademima... mmmm... (hmmm a možda mi je ova torta prva, a macaronsi drugi... ili ne... ma nema veze :))) )Glas receptiću dodan, evo i djelim na faceu- i sad- naravno- čekam poštara sa kalupima za paprenjake! :))) Mail: berosju@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  29. POklon je predivan! Bas bih se obradovala da ga dobijem, ali videcemo... :)
    Evo, glasam za recept, a Facebook nalog nemam...
    Uvek muku mucim sa belancima. Volim da ih iskoristim za orasnice ili pak klasicne puslice koje moji degustatori jako vole. Ove tovje su fenomenalne i sjajna je ideja da spajas ovako dve sa kremom...
    Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  30. Šerovala sam link na privatnom fb profilu i vec imam gosću najvljenu na puslice :) S obzirom da puslice i kolače na bazi belanaca izbegavam baš zato što su preslatki nadam se da će mi se ovo dopasti....
    Omiljeni božićno/novogodišnji kolači su mi berskvice....

    Pokloni su mi prelepi i ne mogu da se odlučim šta bih više volela....

    OdgovoriIzbriši
  31. Jaoo, kad sam vidjela nagradu, mislim si "ajme, taman bi odgovaralo uz moj stoljnjak istog uzorka, obožavam ovaj uzorak. :))". Šalu na stranu, u fotke sam buljila jedno 10 minuta, koliko su prekrasne, tako minimalističke, a tako efektne. :)
    Što se tiče bjeljanjaka, u zadnje vrijeme ih često stavljam u povrtne polpete, umjesto cijelog jaja koji sve poveže.
    Tvoje puslice bi bile neka vrsta dacquoise kora ako se ne varam. Stvarno su odlična alternativa standardnim puslicama i macaronsima koje su meni inače preslatke.

    OdgovoriIzbriši
  32. zaboravih mail dopisati: nevena_buljan@yahoo.co.uk

    OdgovoriIzbriši
  33. Ovo sigurno prvom prilikom pravim. Super blog, sretno sa Nestlle igrom.

    Pozdrav

    Zoran

    OdgovoriIzbriši
  34. Uh kalupići, odavno maštam o njima, ovde nisam videla da ih ima...
    Belanca upotrebim za Pavlovu - tortu ili kolač, tvoje puslice su divne, sačuvaću receptić :)))
    Podelila sam na FB i sad idem da glasam za tebe :)
    Mislim da sam sve ispunila, ah da mail adresa je na mom blogu.

    OdgovoriIzbriši
  35. ja obično ne znam što bi sa žutanjcima.. :D
    macaronse, puslice, pavlovu, ledeni vjetar, orahove štangice sa bjelanjcima..apsolutno sve što uključuje bjelanjke i puuuuno šećera - obožavam.
    puslice sam krenula jučer raditi ali sam skužila da nemam dovoljno bjelanjaka za duplu dozu pa sam sređivala ormar umjesto toga. preloše :)
    sviđa mi se recept kao što se da naslutiti iz svega napisanog, i glasala bih za tebe na nestle stranicama, ali internet me ubija doslovce pa svaka ''kompliciranija'' radnja bude neuspješna. ali čim uspijem - dajem glas :)

    evo i mail, ako zatreba :
    ana.surac@gmail.com

    sad idem jesti šećer žlicom. damn :))

    OdgovoriIzbriši
  36. Pohvale za blog!!Ne moram ni reci da sam glasala i dijelim sakom i kapom linkove tvoje:)
    Bjelanjke dosad jos nisam za nista pametno iskoristila,prvi dio tvog teksta,ko da sam ja pisala;)Ovaj recept svakako probavam u subotu,stavicu slikice na fb,ako mi uspiju:)
    Kalupi su super,jako bi me obradovalo,da bas ja dobijem,ovdje gdje zivim ne mogu ih naci,a kao i u vecini svijeta,vise niko ni ne pravi sam bozicne kekse i kolace,pa zato ni nema ih po trgovinama sa opremom za poslasticarstvo.
    U sljedecoj godini,zelim ti puno novih finih recepata,puno sljedbenika na tvom blogu,pregrst lijepih fotografija...
    U slucaju da mi se posreci i dobijem kalupe,mozes me kontaktirati na FB-Danijela Dani.
    Veliki pozdrav!;)

    OdgovoriIzbriši
  37. Dobila - ne dobila, super ideja za darivanje :) Znam da je bilo puno interesa za ove kalupiće.

    OdgovoriIzbriši
  38. Pozz, tvoj blog pratim vec duze vrijeme i "kradem" recepte :) fantasticni su, kao i tvoje fotografije. Sta se tice bjelanjaka njih iskoristim za beze kore, jer mi puslice i nisu bas nesto, ali planiram probati ove tvoje izgledaju jakooo fino :)
    Glasala sam na nestle, shareala na fb, i ostavila komentar, sada se samo nadam sreci za kalupice :)
    I btw, cestit bozic i sretnu novu ti zelim

    mail:l.mihaela00@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  39. Moram priznati da niti ja nisam imala omiljeni recept za bjelanjke. JEdino sam radila puslice koje sam darivala onima koji ih vole. Ali evo, isprobat ću ovaj recept, možda i mene osvoje, i možda i ja nađem svrhu bjelanjcima.

    OdgovoriIzbriši
  40. recept savršen. uglavnom imam problem sa viškom žumanjaka jer su prioritet nus štangice a i u royal icing se potroši dosta toga. ima bit da će ove godine orahnjača bit od žumanjaka. Dobro bi došli i kalupići za paprenjake za potrošit višak žutog.... super blog, čestitke!
    sonja.serventic@vip.hr

    OdgovoriIzbriši
  41. Darivanje je i službeno završilo. Hvala svima na komentarima i sudjelovanju! Proglašenje pobjednika sutra, odnosno danas :)

    OdgovoriIzbriši
  42. Divne puslice Monika :)
    Drago mi je da si odlučila darovati kalupiće, znam koliko ih je teško nabaviti. Dok sam ja svoje tražila, bilo ih je samo u Zagrebu za kupiti :)

    OdgovoriIzbriši
  43. Puslice su mi super, tako slatko izgledaju i jako mi se sviđa ovo spajanje čokoladnom kremom.
    "Palac gore" sam kliknula :)

    OdgovoriIzbriši
  44. Recept je krasan, a ja kao i ti imam problem s tim kolačima na bazi bjelanjka. Ne znam ali zašto ali puslice su mi oduvijek bile nekako bezveze. Kad kažeš da su ove toliko dobro da su se i vama svidjele vjerujem ti i sigurno ću ih isprobati jednom.
    Upravo samo i glasala za tebe tamo na Nestle stranici, nadam se da će ti to pomoći. :)
    Ako dobiješ dolce gusto aparat dolazim ti na kavu da vidim kakva je kava iz tog čuda. :)

    OdgovoriIzbriši