25. ožujka 2009.

Click: drvo

Kao što već znate, Click je foto događaj kojeg su pokrenuli Bee i Jai sa bloga Jugalbandi.

Click je mjesečni foto natječaj vezan uz hranu i piće, a svakog se mjeseca odabire jedna tema koja treba biti zajednička svim prijavljenim fotografijama. Nakon što svi radovi pristignu, žiri koji se sastoji od nekoliko istaknutih food bloggera i fotografa odabire pobjednike u nekoliko kategorija. Tema za mjesec veljaču jest drvo, a više o samoj temi i pravilima možete vidjeti ovdje: Click: March 2009.

Evo i fotografije koju sam ovoga puta odlučila poslati. Nazvala sam je Non-conformist. :)

Non-conformist

Ideja za ovu fotku došla je nekako sama od sebe i bila je zapravo splet određenih nepovezanih događaja. Naime, dragi i ja smo nedavno oboružani fotićem šetali po gradu i odlutali do najvećeg zagrebačkog placa, Dolca. "Kakve to sad ima veze?", pitate se. Paaa, ja sam ugledala kartonsku kutiju punu drvenih jaja koja su me odmah privukla. Nisu ta jaja bila ništa specijalno, već mi se svidjelo kako na njih pada svjetlo i kako naglašava njihovu teksturu, pa i nesavršenosti i odlučila sam ih snimiti.



I tako smo mi gledali ta jaja i zaključi da su baš fora pa me moja jača polovica nagovorila da kupimo par komada. Nismo pojma imali što ćemo s njima, ali eto. Dolazi Uskrs, pa ako ništa drugo pofarbat ćemo ih. :) Kad smo došli kući, fino smo ih odložili i zaboravili na njih, sve dok nisam vidjela da je ovomjesečna tema na Clicku drvo. Tad sam se sjetila drvenih jaja i došla na ideju da ih iskoristim. Budući da je poanta spomenutog foto događaja da fotografija bude direktno povezana sa hranom, prvo mi je palo na pamet da naizmjence složim prava i drvena jaja u kartonsku kutiju za jaja i snimim ih na potpuno tamnoj pozadini. Dakle, ovako...


Dragome se to svidjelo ali je predložio da ih snimim bez kutije kako bih bolje naglasila razliku i kako bi drveno jaje bolje došlo do izražaja. Ali kako natjerati jaja da stoje uspravno na podlozi? Onda smo se dosjetili da bi nam vilice mogle poslužiti kao stalci. Nakon nekoliko probnih snimaka odlučili smo se za kompoziciju i način realizacije. Najviše smo se bojali razbijenih jaja, ali moram reći da niti jedno jaje nije bilo ozlijeđeno tokom snimanja. :) Moram priznati da smo odmah bili jako zadovoljni rezultatima i da mi ova fotka s vilicama sasvim sigurno spada među nekoliko najdražih i već je odlučeno da će dobiti svoje počasno mjesto na našem zidu. :)
Related Stories Widget by LinkWithin

22 komentara:

  1. Fantastično!! Srećno na CLICKU!

    Moram samo da kažem da ja tako isto non-stop kupujem džidža-bidže za koje posle nemam pojma šta s njima da radim. Kad uđem u taknvu radnju ja ko svraka, oću sve što je šareno da pokupujem :) A moja mama sve te takve predmete zove zbirno "skupljači prašine".

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo moram ti iskreno priznati da mi je ova fotka jedna od tvojih najboljih, ja volim minmalizam, a i jako mi je fora ovo s vilicama. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. savrseno!:))))
    saljes ovu prvu jel'da?
    meni je ipak ova s kartonskom kutijom upala u oko.:) igra svjetla i sjene na njoj je prekrasna a odraz kutije i jaja na podlozi daje joj nesto posebno.
    ja sam upravo zavrsila cupavce (lamingtons) i dok sam ih pravila razmisljala sam kako fotografirati... jedna od ideja bila je crna pozadina i ogledalo tj. staklo kao podloga. onda sjednem ovdje i ugledam tvoju sliku. nadam se da neces misliti kako kradem ideju ako proslijedim s takvim fotkanjem.:)
    sretno na natjecanju.:)))))

    OdgovoriIzbriši
  4. @Marija, pričaj mi o tome...iste smo...a kod mene nije problem samo to što skupljaju prašinu, već ni nemam više mjesta u stanu :))
    @Andrea, hvala! :)
    @Monsoon, i ja sam se premišljala na kraju koju da pošaljem jer su mi obje super...ali na kraju je prevagnula ova s vilicama jer mi je baš posebna...a i bolje naglašava ovo jedno drveno jaje :)
    jedva čekam da vidim tvoje fotke čupavaca :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Svaka cast, i meni je slika sa vilicama bolja za takmicenje, specificna i apsolutno kreativna! Srecno!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ajmee..svaka ti čast...ovo sa vilicama je pregenijalno i totalno originalno..dok nisam pročitala post nisam ni skužila da su to vilice, mislila sam da je neka žica :DD
    Sretno u svakom slučaju! :))

    OdgovoriIzbriši
  7. odusevljena sam, obje su predivne...svaka cast, imas oko za deset....drzim fige!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Krasno! Ni ja nisam skuzila da su vilice dok nisam procitala. Baš ste i ti i tvoj dragi puni originalnih ideja! Sretno!

    OdgovoriIzbriši
  9. hey monchi:)
    imas nagrade na mom blogu, mozes ih preuzeti ako zelis:)
    slike su famozne:))

    OdgovoriIzbriši
  10. beautiful!!! thank you for another lovely entry.

    OdgovoriIzbriši
  11. prekrasno!!! meni je draža ova s kutijom za jaja, ali ova s vilicama je ipak originalnija, samo tako nastavi :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Predivno:)) ja sam od pinjura mislila da je svijećnjak:)))
    Sretno!

    OdgovoriIzbriši
  13. predivne su fotke... meni doduse malo vise ona druga ;)... srecno na takmicenju...

    OdgovoriIzbriši
  14. predivne su, ja sam isto prvo pomislila da je svjećnjak dok nisam pročitala, stvarno savršena ideja, sretno

    OdgovoriIzbriši
  15. nemam riječi :) prekrasno, prelijepo, originalno... a tek kad sam pročitala da su to vilice... ma genijalno :)
    volim_kuhati

    OdgovoriIzbriši
  16. Slatko sam sem se nasmejala, na Marijin komentar...Ovde postoji nesto sto se zove FIS, roba stize svakih sedam dana, a sve za dz, a ja idem svake subote, i kakvih sve stvari nisam dovukla kuci..., case za ovo, za ono, tanjirici, ovakvi onakvi, ukrasnih papira, korpica, i sve to moram nogom da guram da bih zatvorila vrata...:)...
    Inace fotka koju saljes je savrsena...ovo sa viljuskama je fenomenalna ideja...:)...
    Vanylica....

    OdgovoriIzbriši
  17. hvala vam puno! drago mi je da vam se sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
  18. I dont understand ur language. I want to visit again and read it in english. Could u pls translate to english and let me know? So creative and brilliant pic.

    OdgovoriIzbriši
  19. Vidi se da stvarno uživaš u ovome što radiš. Fotografije su predivne, odličan blog, dodajem te u moj blogroll,:)! Pozz i do čitanja

    OdgovoriIzbriši
  20. gdie se mogu kupiti ta drvena jaja?tražila sam ih svagdje,ali nema ih.

    OdgovoriIzbriši
  21. ja sam ih kupila na placu kod stričeka koji prodaje drvene igračke, kuhače, pletene košare...a ima ih sada i u hobby art centrima budući da se bliži uskrs. nadam se da sam pomogla barem malo :)

    OdgovoriIzbriši