13. ožujka 2010.

Tajlandska pileća salata / Thai Chicken Salad

Please scroll down for English.



Ove godine nas je proljeće očito odlučilo bojkotirati. Kad je već tome tako, ja sam ga odlučila simulirati, pa ako nikako drugačije, onda barem na tanjuru. Ukusna, egzotična i nadasve šarena tajlandska salata sigurno će vam popraviti raspoloženje i napuniti baterije te vam pomoći da lakše preživite još jedan tmuran zimski dan.


Tajlandska pileća salata
za 2 osobe

2 pileća filea bez kostiju (svaki oko 150g)
2 žlice ulja od kikirikija
svežnjić svježeg korijandra
sok jednog limuna (ili limete)
1 žličica naribanog svježeg đumbira
2 žlice sojinog umaka
1 veća naranča
6 cherry rajčica
4 rotkvice
2 pune šake miješane lisnate salate (matovilac, rikula, kristalka)
1 žlica neslanog kikirikija
sol & svježe mljeveni papar



U manjoj zdjelici pomiješajte limunov sok, đumbir, ulje, soja umak i sitno sjeckani korijandar. Posolite i popaprite te dobivenom marinadom prelijte pileća prsa. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta.

U međuvremenu ogulite i filetirajte naranču, operite i prepolovite cherry rajčice, a rotkvicu narežite na tanke kolutove. Lisnatu salatu operite, ocijedite, istrgajte na manje komade i rqsporedite na tanjure. Na salatu rasporedite rajčice, rotkvice i naranče.

Piletinu izvadite iz marinade i posušite ju kuhinjskim ručnikom pa ju ispecite na grill tavi. Narežite na ploške i rasporedite na salatu i povrće. Prelijte marinadom i pospite prženim kikirikijem.


Thai Chicken Salad
serves 2

2 boneless skinless chicken breasts (150g each)
2 tbsp. peanut oil
1 small bundle of fresh cilantro, chopped
juice of one lemon (or lime)
1 tsp. fresh ginger, grated
2 tbsp. soy sauce
1 large orange, peeled and segmented
6cherry tomatoes, cut in half
4 radishes, sliced
2 handfuls of fresh salad greens (lamb's lettuce, rocket and leaf lettuce)
1 tbsp. unsalted peanuts, toasted
salt
freshly ground black pepper

For the marinade, mix together lemon juice, ginger, soy sauce and chopped cilantro. Add salt and pepper to taste and pour over chicken breasts. Marinate for at least 30 minutes.

In the meantime, wash the salad greens, pat them dry and cut into smaller pieces. Arrange them onto plates together with cherry tomatoes, radishes and orange segments.

Take the chicken out of the marinade and pat it dry with a kitchen towel. Place on a hot grill pan and cook for 5-6 minutes on both sides. Remove the chicken from the pan, cut it into pieces and arrange on the plates. Spoon some marinade over it and add toasted peanuts. Serve immediately.

Related Stories Widget by LinkWithin

Broj komentara: 20:

  1. obozavam ovakve kombinacije, ova mi se pogotovo svidja, a na tvojim predivnim fotkama izgleda vrhunski...pasem oci:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Stunning, as always!

    Have a wonderful weekend!

    Cheers,

    Rosa

    OdgovoriIzbriši
  3. Oho, odlično za jedan brzinski ručak idući tjedan! Super fotke!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pravi vatromet boja na tanjiru, mastovito i ukusno...odlicna ideja i predivne fotografije kao i uvek!;)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasna kombinacija boja na tanjuru. I ja jedva čekam proljeće, kod mene prevladava zelena boja i na namještaju i u hrani. Još čekam da zazeleni i na balkonu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako lijepo, kao slika na tanjiru!

    OdgovoriIzbriši
  7. Raskoš u jednostvnosti. Pohvale za izgled.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zaista prava prolećna,puna kolorita i vitamina!

    OdgovoriIzbriši
  9. salata je odlična, probam! jako mi se sviđa kombinacija ljubičaste pozadine i ove šarene salate :)

    OdgovoriIzbriši
  10. E ovo je nešto baš po mom ukusu, od salate do do pozadine na fotkama(omiljena ljubičasta). :D :D
    Prekrasno izgleda i totalno je vedro i proljetno.

    Inače baš sam nedavno kupila svježi korajnder u konzumu (onaj u teglici) i uveno mi je nakon dva dana. Ma da sam bar nešto skuhala s njima. :D :D
    Ne znam čemu sam se uopće nadala kad apsolutno svaku biljku ubijem u rekordnom roku. Poseban je to talent. :D :D

    Gdje si ti svoj nabavila?

    OdgovoriIzbriši
  11. i meni su prekrasne fotke na ovoj ljubičastoj pozadini :) odlična salatica za brzi ručak... i jako zdrava :) kombinacija okusa savršena!

    OdgovoriIzbriši
  12. Predivno izgleda, fotkice su mrak, a salata s ovim sastojcima..mmm..bravo!

    OdgovoriIzbriši
  13. hvala cure! :)

    @Andrea, ljubičasta je i meni najdraža! :) čovječe, mi fakat imamo puno toga zajedničkog :) korijander sam i ja kupila u konzumu, ali ja sve te začine odmah presadim u velike tegle i preko zime ih držim na prozoru, a u toplijem dijelu godine na balkonu i to dobro funkcionira. moraš ih odmah presaditi jer nemaju te biljčice dovoljno hrane u onoj malo teglici. i moraš pazit da ih ne zaljevaš sa jako hladnom vodom, idealno bi bilo da napuniš nekoliko flaša vodom i držiš ih na sobnoj temperaturi pa njome zalijevaš začine :)

    OdgovoriIzbriši
  14. ovo je stvarno jedna krasna krasna salata

    OdgovoriIzbriši
  15. Eh da ja ga nisam presadila jer sam na nekom vrtlarskom forumu pročitala da je on jako osjetljiv pa ga je bolje ostaviti u posudi u kojoj već je. Niš pokušati ću još jednom, hvala ti na savjetu. :)

    A ljubičasta je <3 <3 :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Hehehhe, bo'me si se i ti opasno bacila na kromoterapiju :) Divna je salata, zanosna upravo!
    I hvala ti za savjet za kupljene začinske biljke. Isti problem imam, kao i Andrea, iako ja to čak prepustim suprugu, on ima zelene prste u kući, meni bi i korov uvenuo. :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Obozavam ovakva jela! Mogla bih svaki dan da ih jedem!

    Preslatko si aranzirala.

    OdgovoriIzbriši
  18. Obozavam ovakve stvarcice i cesto ih pravim.
    Divne slike.

    OdgovoriIzbriši