11. veljače 2009.

FBI rukavice: Cupcakes sa bobičastim voćem


Nakon Pilećih ražnjića sa začinskim biljem, na red je došao još jedan odličan recept sa Marijinog bloga, poznatijeg kao Palachinka, a sve to u sklopu ovomjesečnog druženja pod nazivom FBI rukavice kojeg je pokrenula Maja sa bloga Cooks and Bakes.

Ovog puta odlučila sam se za nešto slatko. Iako na Marijinom blogu ima pregršt predivnih slatkih recepata, ja se nisam puno dvoumila oko toga kojeg ću isprobati. Naime, od onog dana od kada ih je Marija objavila na svom blogu, ja žudim za njenim Blueberry, Raspberry & Blackberry Cupcakes. Recimo da sam se zaljubila u njih na prvi pogled, koliko god da to smiješno i čudno zvučalo :)


Ono što me oduševilo kod ovog recepta bile su fantastične boje i tekstura, odlični sastojci te brzina i jednostavnost pripreme. Gotovo da mi je bilo nevjerojatno da se od jednog jajeta, malo šećera, brašna i pasiranog voća može dobiti sočan i mekan biskvit u pastelnim bojama.Znala sam da ću ih prije ili poslije sigurno isprobati i znala sam da će me tada još i više oduševiti. Samo ne znam zašto to nisam napravila ranije :)


U originalnom receptu, Marija je koristila tri vrste voća: maline, borovnice i kupine. Ja sam se poslužila sa onim voćem kojeg sam imala u zamrzivaču, a to su, pogađate, bile brusnice :) Bilo ih je taman dovoljno za 6 cupcakesa. Krajnji rezultat bio točno onakav kakvog sam ga i zamišljala, ako ne i bolji. Cupcakes su bili nevjerojatno mekani i sočni, a poseban okus dala im je otopljena bijela čokolada u sredini. Dragi je nakon početnog šoka izazvanog crvenom bojom biskvita u početku bio oprezan, a onda je zaključo da su ovi cupcakes jedan od ponajboljih deserata koje je ikad jeo. Ja sam se u potpunosti složila s njim :)


Dakle, ako još niste, svakako isprobajte ovaj izvrstan recept. Ja ću ove cupcakes definitivno isprobati i sa drugim vrstama voća.


Related Stories Widget by LinkWithin

Broj komentara: 16:

  1. izgleda da smo se zakačile za iste recepte i meni je ovaj na samom vrhu liste Marijinih recepata:)
    trebam li reći kako su ti prekrasni;)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam zbog ovoga već maline kupila! :) Prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja ovo nisam ni vidjela, u stvari slatke recepte nisam još ni gledala. :) Koncentrirala sam se na slano, što mogu uklopit u našu svakodnevnu prehranu ali nakon ovoga hitam proučiti i Marijine slatke recepte! :)
    Krasno su ti ispali, opet me boje hipnotiziraju! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. divni su.... slike su fenomenalne, a na reč ti verujem da su i što se ukusa tiče takvi...
    ja sam se inače odlučila samo da isprobavam slatkiše...prevodi su mi stigli, sad još da se bacim na pravljenje, doduše, jedan sam već napravila..ali..otom-potom :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Slike fantazija! Kao i obicno :) Ovo se i meni jako svidelo, planirala sam da pravim i od bundeve, ali stalno zaboravljam...

    Inace, blog sa kojeg je ovaj recept u originalu, je fenomenalan i krcat divnim slatkisima.

    OdgovoriIzbriši
  6. kako si ti to lijepo opisala, mislim da ću ih i ja skoro isprobati... boja savršena, a i unutrašnjost tako sočna :)
    volim_kuhati

    OdgovoriIzbriši
  7. fantasticno izgleda, slike su perfektne :)...

    OdgovoriIzbriši
  8. baš zanimljivo izgledaju! svaka čast :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Hm, ovo bi mogao biti hit :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Fenomenalno izgledaju, kakve boje!!

    OdgovoriIzbriši
  11. wooooohow, stvarno predivno izgledaju.... i meni su zapali za oko :-) :-) i znaš što!! konačno sam i ja našla smrznute brusnice!! i znaš koga sam se prvo sjetila?? ahaha. imaš SAMO 1 pokušaj :-))) cmok cmok

    OdgovoriIzbriši
  12. Prelijepo su ti ispale, a slike da i ne komentarisem, ocaravaju!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. da, da...studena u pravu si...pravi hit :)
    @Violet, hihi ;) cmok!

    OdgovoriIzbriši
  14. Stvarno izgledaju bajkovito,kako samo ti to umes da izvedes.Meni su takodje "zapale za oko"....a jos kada ih vidim u tvojoj izvedbi...mmm...

    OdgovoriIzbriši