2. listopada 2008.

Šampinjonka by Milicza


Po uzoru na nlo i ja sam odlučila napraviti rubriku isprobanih recepata preuzetih sa bespuća interneta. To će uglavnom biti recepti sa dobro nam znane coolinarike i recepti sa blogova koje redovno pratim, popraćeni sa fotografijama i nekoliko rečenica o isprobanom jelu. Tokom svoje kulinarske "karijere" isprobala sam zaista pregršt odličnih recepata i to vrlo često po nečijim preporukama koje su se pokazale neprocjenjivima. Nema boljeg dokaza da je jelo ukusno od činjenice da je bilo isprobano i da je dobilo dobre ocjene. Stoga će ova rubrika sadržavati upravo to - preporuke jela koje sam isprobala i koja su mi se svidjela. Pa krenimo...


Jučer sam bila u maloj stisci s vremenom. Trebalo mi je nešto brzo i jednostavno, a opet ukusno i hranjivo. Nekoliko dana prije toga Milicza je baš objavila recept za Šampinjonku, brzu i jednostavnu pitu bez kora koja mi se na prvi pogled svidjela. Odluka je pala. Izvadila sam potrebne sastojke i primila se posla.

Vrlo brzo nakon toga kuhinjom se širio zamamni miris. Osim što je jako brza i jednostavna, nećete čak ni uprljati puno suđa, što je mene osobno posebno razveselilo :) A rezultat...upravo onakav kakav se od jedne pite očekuje. Sočno, mekano, puno okusa...Doduše, malo sam varala jer sam mimo recepta i po vlastitoj procjeni ubacila još 2 režnja češnjaka koji mi je jednostavno neizostavan kod pripreme šampinjona i pokoji listić svježeg začinskog bilja. Ako volite češnjak i začine, i vama preporučam istu "prijevaru". :)


Ja sam Šampinjonku poslužila sa umakom od jogurta i začinskog bilja, no uz nju b
i odlično prijao i običan jogurt, ajvar ili pikantni umak od rajčice. Mogućnosti su nebrojene.

Dakle, ako vam treba jeftini brzinski ručak toplo preporučam ovo ukusno jelo.



Related Stories Widget by LinkWithin

Broj komentara: 12:

  1. i meni je ovaj recept zapao za oko... a tebi je, vidim, fenomenalno ispala...:)

    OdgovoriIzbriši
  2. ime milicza je najbolja preporuka :)
    odlično izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  3. @maslinka,svakako isprobaj...super je :)
    @studena, u pravu si...sve što sam do sada od Milicze isprobala oduševilo me :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Dopada mi se,pravicu ,seceam se tog recepta.
    Moram i ja uvesti "isprobano" ali samo za slatke,pravila sam brankinu tortu od jabuka i odusevila se!

    OdgovoriIzbriši
  5. Iako mi recept djeluje fantastično, moram priznati da su mi slike izmamile sline na usta. Hvala na komentaru i pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  6. @vera, svakako probaj...nećeš požaliti, sigurna sam :)
    @sandra, hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  7. nisam ni znala da si to ti monchislava dok nisam vidjela tartufe od cimeta na choclad passion :) ja sam ih već komentirala na coolinarici... ja sam tamo josipapsiho, a na blogeru sam Volim_kuhati... veliki pozdrav i čitamo se još :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo će sigurno biti jedan od ručkova idući tjedan. Jednostavno, brzo i fino.

    OdgovoriIzbriši
  9. @josipa, drago mi je da ćemo se družiti i putem bloga :)
    @vali, baš tako...jednostavno, brzo i fino :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Uistinu odličan recept, a o fotkama da ne pričam. :)

    OdgovoriIzbriši