9. veljače 2009.

FBI rukavice: Pileći ražnjići sa začinskim biljem


FBI istraga se nastavlja, a ovog mjeseca istražujemo fenomenalan blog Palachinka, čija je autorica Marija. Igru FBI rukavice prije nekoliko je mjeseci pokrenula Maja sa bloga Cooks and Bakes i ona se ubrzo pretvorila u vrlo ugodno druženje.

Moram priznati da sam bila jako zadovoljna kada je u ovom krugu FBI rukavica izabran baš Marijin blog. Svakodevno navraćam kod nje i doslovce gutam njezine maštovite recepte i fantastične fotke. Svaki njen novi recept čekam s nestrpljenjem i svaki me od njih iznova oduševi. Na mojem popisu za isprobavanje nalazi se velik broj njenih recepata i sigurna sam da će se taj popis i dalje povećavati. Nažalost, nemam ni približno dovoljno vremena da ih sve isprobam u sklopu ovog druženja, pa sam za sada odabrala dva recepta koji su mi se najviše svidjeli i koje već dugo planiram isprobati.


Prvi od njih su Pileći ražnjići sa začinskim biljem (Herbed chicken skewers). Ono što me najviše privuklo kod ovog recepta jest neobična i aromatična marinada koja se sastoji od kombinacije jogurta, svježeg začinskog bilja, đumbira, češnjaka i limuna. I sama vrlo često piletinu mariniram u kombinaciji limuna, đumbira i češnjaka i provjereno znam da takva kombinacija piletini daje zaista poseban osvježavajuć okus. Dodatak jogurta mi je bila novost ali činilo mi se da će on piletini dati još veću dozu mekoće i sočnosti.

Što se tiče začinskog bilja potrebnog za marinadu, nisam imala točno one začine koje Marija navodi u receptu pa sam se poslužila kombinacijom onoga što sam imala. To su bili svježi peršinov list, kadulja, timijan, origano i vlasac. Sve sam ostalo radila po Marijinim uputama, a ražnjiće sam ispekla na grill tavi, budući da trenutno baš i nije sezona roštilja :)


Za kraj mogu samo reći da je recept izvrstan. Piletina je neopisivo sočna, meka i osvježavajuća i jako nam se svidjela. Ražnjiće sam poslužila uz krumpir pečen u pećnici, kriške limuna i puno zelene salate. Mogu još samo reći da će se i ova marinada i ražnjići sasvim sigurno ponovo naći na našem stolu.

Svakako preporučam da bacite oko na ovaj odličan recept i isprobate ove sočne pileće ražnjiće. Oni koji ne barataju baš najbolje sa engleskim, recept na srpskom mogu naći ovdje.


Related Stories Widget by LinkWithin

Broj komentara: 13:

  1. Fantasticno izgledaju raznjici!
    I ja sam totalno opsjednuta sa Marijinim blogom, velika je inspiracija!

    OdgovoriIzbriši
  2. joj, prosto mi mirisu preko monitora :)
    i ja sam se razmisljala za ovo...

    OdgovoriIzbriši
  3. Savršeno odrađen posao! Ražnjići su ti divni. I meni su zapeli za oko. Ako stignem, i njih ću napraviti, ali prije imam nešto drugo u planu. Joj, kad bi dan trajao koji sat dulje!

    OdgovoriIzbriši
  4. fantasticno izgledaju...mozda ih i ja isprobam... ako stignem...

    OdgovoriIzbriši
  5. Divno! Kako su samo lepe boje! Super što ti se svidelio!

    OdgovoriIzbriši
  6. i ja sam razmišljala o istom receptu ali nigdje kod mene roštilja pa ću ipak morati nešto drugo. tvoji su prekrasni :)

    OdgovoriIzbriši
  7. svakako ću ih isprobati i meni su na listi;)) tvoji izgledaju super!

    OdgovoriIzbriši
  8. i na mojoj su listi.
    lijepa fotografija kao i uvijek.:)

    OdgovoriIzbriši
  9. A kaj da velim, savršeni su.:) I ja sam ih mislila isprobati. Dva jela sam već napravila, al ću sve zajedno objaviti u jednom post. Bar sam si to tak zamislila. :D

    OdgovoriIzbriši
  10. cure, stvarno ih isprobajte ako budete imale priliku...odlični su! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Savrseno izgledaju, jos kako si ih prezentovala, ma sliku bih pojela, Marijin blog, kao i tvoj spadaju u mojih top 5....
    vanylica...

    OdgovoriIzbriši
  12. obižavam ovakve marinadice... sigurna sam da je prefino i ovo će biti sljedeće što ću probati s tvog bloga (iako je recept palachinkin) :)

    OdgovoriIzbriši
  13. super su ti ispali..vjerujem da su jako ukusni..:D

    OdgovoriIzbriši