21. srpnja 2010.

O kulinarskoj apstinenciji i egzotičnoj salati / Mango Chicken Salad & Some News

Please scroll down for English.


Nakon tromjesečne kulinarske apstinencije, vraćam se među lonce i zdjele, s kuhačom u jednoj i fotoaparatom u drugoj ruci te obiljem novih recepata u rukavu. Bilo je i vrijeme, reći će neki, a ja ću se složiti s njima. :) Ovaj post planiram u svojoj glavi već gotovo mjesec i pol dana, ali nikako da taj plan i sprovedem u djelo. Imam vam toliko toga za napisati i ispričati da ne znam odakle bih počela. To je jedan od razloga zbog kojeg sam ovu aktivnost toliko dugo odgađala i izbjegavala.

Otprilike dva do tri puta godišnje upadnem u neku vrstu kreativne blokade koja se manifestira pomankanjem novih i zanimljivih ideja, što dovodi do zasićenja blogom i izbivanja na neodređeno vrijeme. Ponekad se jednostavno radi o čistoj lijenosti ili pomanjkanju vremena, a nerijetko me sputava i poprilična doza vlastite samokritičnosti. No, ovog puta u pitanju nije bilo ništa od navedenog. Ovog sam puta imala sasvim valjane i legitimne razloge za izbivanje. Al' stvarno! :)


Prvi, a ujedno i najljepši jest da sam 29. svibnja uplovila u bračnu luku. Već pogađate da su dio mjeseca travnja i cijeli svibanj bili obilježeni planiranjem i organiziranjem tog događaja, kao i usklađivanjem detalja i obavljanjem posljednih priprema za samo vjenčanje. Kada vjenčanje za osamdesetak gostiju planiraju dvije temeljite i pedantne osobe poput mog supruga i mene (iliti dvije picajzle, kako ja to volim reći), excel tablice su apsolutno neophodne, a mi smo ih na lageru imali desetak. Isprva su nam se svi rugali, no na kraju su se naše tablice isplatile. Sve je proteklo upravo onako kako smo i zamišljali, u veseloj i ležernoj atmosferi i divnom ambijentu.


Smilovali su nam se čak i bogovi vremenske prognoze koji su nam omogućili da naše vjenčanje na otvorenom prođe u toplom i sunčanom proljetnom raspoloženju. Bio je to doista najljepši dan mog života. No, za sada ću vas poštedjeti sladunjavih detalja. Opširniji izvještaj o samom vjenčanju slijedi u nekom od idućih postova, a ovih nekoliko fotografija koje danas dijelim s vama neka budu svojevrsna najava.


Ukoliko želite, sve fotografije s vjenčanja možete pogledati u našoj web galeriji, ali upozoravam vas da se oboružate strpljenjem jer ih stvarno ima mnogo. :)


Nakon što je vjenčanje prošlo i nakon što su se slegli dojmovi, privela sam kraju još jednu školsku godinu, odradila sve izgubljene sate, ispravila svu silu testova, predala tonu dokumenacije, otišla na godišnji i konačno se propisno naspavala. Sve je bilo bajno i sjajno, a novopečena gospođa uživala je u ljepotama bračnog života i počela smišljati nove recepte sve dok nije ustanovila da umor, iscrpljenost, vrtoglavice i konstantan gubitak tjelesne težine u posljednih par mjeseci ipak nisu uzrokovani samo stresom, kao što je sama sebe do tada tješila. Nakon posjeta liječniku ustanovila sam da imam potencijalno ozbiljnih zdravstvenih problema. Nije pogubno ali je ipak dovoljno ozbiljno da čovjeka izbaci iz takta. Ispostavilo se da u mojoj obitelji postoji povijest sličnih bolesti, zbog čega sam još ozbiljnije shvatila sumnje liječnika. O samoj dijagnozi ne bih sad puno, barem ne dok ona ne bude potvrđena i dok ne saznam do koje mjere ona doista jest ozbiljna. Do tada se moram pridržavati posebne prehrane i maltene biti na rigoroznoj dijeti, što čini cijelu ovu situaciju potpuno paradoksalnom. Kad se zainatim zaista mogu biti karakter i pridržavati se pravila, što i činim. Sukladno tome će i recepti koje ste navikli čitati na ovom blogu biti bitno drugačiji. Moći ćete ovdje pronaći dosta žitarica, salata, laganih povrtnih jela te jela od ribe, piletine i puretine. Bit će i slatkiša, no u mnogo manjoj mjeri, i to onih prirodnih, cjelovith i zdravih, bez dodatka šećera i masnoća, ali nema više torti od sira ili čokolade, nema deserata koji sadržavaju jaja, slatko vrhnje ili bijelo brašno. S jedne strane, to mi dođe kao pravo osvježenje. Polako otkrivam potpuno novi svijet prirodnih i zdravih namirnica i novih jela, pregršt novih okusa i mirisa i to mi se sviđa. No ipak mi nedostaju klasični kolači. Odnosno, nedostaje mi proces njihove izrade, sama priprema i pečenje, razmazivanje kreme i završno ukrašavanje, a ponajviše opojni mirisi koji su se širili iz moje prastare pećnice. Spašava me to što imam ogromnu podršku svoje bolje polovice i to što je otvoren prema novim stvarima i okusima i što se zajedno sa mnom prilagođava novom načinu prehrane bez imalo gunđanja i sa velikom dozom razumijevanja. Niti jednom nije spomenuo cheesecake ili čokoladu i s nestrpljenjem očekuje slatke okruglice od bulgura ili riže i zobenu kašu. Na tome sam mu zahvalna.


Uz sve to, planiramo i bračno putovanje u London na koje krećemo za 2 tjedna, a temeljiti kakvi jesmo, želimo maksimalno isplanirati tih 7 dana kako bismo stigli obići sve ono što bismo željeli. Pogađate da su opet u igri excel tablice :D Put u London je moja velika neispunjena želja i moram priznati da sam već sada poprilično uzbuđena i neuračunljiva od silne želje da konačno tamo stignem. Obećajem iscrpni izvještaj po povratku, potkrijepljen mnoštvom fotografija i subjektivnih dojmova.

Nadam se da ćete mi nakon svega ovoga opravdati izostanke sa bloga, a ja zauzvrat obećajem nove postove i recepte, počevši od danas :) Ne znam kako se vi nosite s ovim nesnosnim vrućinama, ali mene doslovno spašavaju sočne, osvježavajuće salate u svim oblicima i bojama. Osim što je za njih potrebno minimalno izmotavanje po kuhinji te zanemariva količina termičke obrade, financijski su vrlo pristupačno rješenje zdravog i dobro izbalansiranog obroka, a o raznovrsnosti upotrebljivih namirnica da i ne govorim. Posebno mi se sviđaju razne kombinacije voća, povrća i mesa, pogotovo ako su prelivene nekim zanimljivim preljevom. Upravo je takva i salata koja slijedi. Naizgled egzotičan spoj namirnica daje nevjerojatno osvježavajuć okus i podiže raspoloženje bez obzira na sparinu i vrućinu.


Salata s piletinom i mangom
za 2 osobe

2 pileća filea bez kožice (oko 120-150g svaki)
sol
svježe mljeveni papar
chilli u prahu
1 režanj češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica soka od limete
1 zreli mango
3 šake miješane zelene salate (matovilac, radič, rikula, kristalka...)
1 crvena chilli papričica
1 žlica indijskih oraščića

Preljev od limete
korica jedne limete
100 ml soka od limete
2 žličice sitno sjeckanog svježeg đumbira
3-4 žlice maslinovog ulja
1 režanj sitno sjeckanog češnjaka
malo sitno sjeckanog svježeg korijandra
sol
svježe mljeveni papar


Piletinu operite, posušite i narežite na kockice ili štapiće. Posolite i popaprite te dodajte malo chillija u prahu i zgnječeni režanj češnjaka. Prelijte je maslinovim uljem i sokom od limete te ostavite da odstoji 30 minuta.

Mango ogulite i narežite na kockice, a chilli papričicu prerežite, odstranite sjemenke i sitno je nasjeckajte. Zelenu salatu dobro operite i posušite te natrgajte na manje komade. Sve zajedno pomiješajte u jednoj većoj zdjeli.

Na dobro zagrijanoj grill tavi najprije kratko popržite indijske oraščiće. Izvadite ih iz tave pa na istu tavu dodajte piletinu. Pecite je sa svih strana oko 5-6 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju, a potom je prebacite u zdjelu sa salatom i mangom.

Za preljev od limete sve sastojke dobro pomiješajte i prelijte preko salate. Salatu na kraju pospite sa indijskim oraščićima i poslužite kao lagano predjelo ili osvježavajuće glavno jelo uz krišku prepečenog kruha.




First of all, I apologise for my long absence from the culinary sphere. I really needed a break and it turned out to be a bit longer than I expected. I do have legitimate reasons for it, though. :) So, here's a quick update.

The biggest and happiest news of all is that I got married! Those of you who have gone through planning and executing such an event know very well that it can be a stressful and painstaiking process, taking up all of your free time. We've been carefully planning this day for months, but the last few weeks were very intense and exhausting. However, I'm thrilled to say that it was all worth it. It was truly the happiest day of my life. Everything turned out exactly the way we imagined and we had the time of our lives. I'll save the details for some other post, but if you'd like to see the photos, feel free to browse through our wedding photo gallery.

I have some more news. These are not so pretty, however. I have recently found out that I have potentially serious health problems. I'd rather not go into details before the diagnose is official, but it hit me pretty hard. It was completelly unexpected and I'm still finding it hard to grasp the whole situation. It's not anything lethal, but it's serious enough to throw your life off the tracks. Until I get all the results back and hear the official diagnose, I have to follow a strict diet, although I've been rapidly loosing weigh in the last few monts. That means no more cakes and desserts, no eggs, no heavy cream or butter. All the good stuff is off the limits. So, from now on, the recipes I'll be sharing with you will be a bit different from what you're used to, starting from today.

Oh, and I have another announcement. In two weeks time I'll be going on a trip to London. It has always been my dream to see London and it's finally coming true. I'm planning a detailed receport with tons of photos, so stay tuned.


Mango Chicken Salad
serves 2

2 boneless skinless chicken breast (120-150g each), cut into strips
salt
freshly ground black pepper
pinch of chilli powder
1 clove of garlic, crushed
2 tbsp. olive oil
1 tbsp. freshly squeezed lime juice
1 mango, diced
3 handfuls of mixed salad greens (lamb's lettuce, radicchio, rocket, leaf lettuce...)
1 red chilli pepper, chopped
1 tbsp. cashew nuts, toasted

Lime Vinaigrette
100ml freshly squeezed lime juice
zest of one lime, finely grated
2 tsp. fresh ginger, chopped
3-4 tbsp. olive oil
1 clove of garlic, minced
1 tsp. fresh cilantro, chopped
salt
freshly ground black pepper

Season the chicken with salt and pepper, add a pinch of chilli powder and crushed garlic. Add olive oil and lime juice and mix thoroughly to coat the chicken. Cover with plastic wrap and refrigerate for 30 minutes.

In the meantime, wash the salad greens, pat them dry and cut into smaller pieces. Transfer to a big bowl and add the mango and chilli pepper. Mix well.

For the lime vinaigrette, put all the ingredients in a small bowl and stir them well.

Place the chicken strips on a hot grill pan and cook for 5-6 minutes on both sides. Transfer the chicken into the bowl with salad greens and mango, pour the lime vinaigrette over it and mix to coat. Sprinkle with cashews and serve as a light appetizer or a refreshing main dish with a slice of toasted bread.

Related Stories Widget by LinkWithin

Broj komentara: 30:

  1. Kao prvo, puno sreće i radosti u braku i bračnom životu. Moj je trajao 40 godina. Onda me je dragi ostavio i otišao na vječne livade među anđele. Sad sam baka i radujem se životu i unučici. Bolesti, one dođu i prođu, ili traju a mi ju naučimo kontrolirati. To je sve karusel života. Salata predivna i za sve nas poželjna. Upravo spremam post o steviji, čudesnoj biljci koja djeluje ljekovito i zaslađuje. Došlo je vrijeme da svi po malo promjenimo način prehrane. Još jedamput iskrene čestitke.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvo, srećan ulazak u bračne vode i želim ti što mirnije more, kako bi plovili srećni i ispunjeni. Drugo, posle takve vesti "secnula me" ona lošija o tvom zdravstvenom stanju. Nadam se da nije ništa ozbiljno. Fotografije su prelepe, kao i vas dvoje na njima. VOLITE SE, onda je sve lakše u životu! Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hrana za svaku pohvalu. Rado bih probala, mljac-mljac... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ne znam otkud bih počela... kao prvo, čestitam ti i ovdje na ulasku u bračne vode i želim vam dug i lijep zajednički život pun ljubavi :) jako su mi nedostajali tvoji postovi, ali znala sam da ćeš se kad tad vratiti :)) žao mi je čuti da imaš problema sa zdravljem, ono je ipak najvažnije... nadam se da će sve biti ok i da ćeš bilo koje zdravstveno stanje uspjeti držati pod kontrolom :) salata je predivna, ja bih ovako nešto svaki dan mogla jesti :) pusa i drži se! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Cestitam Monika, brak je jedna nova faza u zivotu svakog para :) Zelim vam puno razumevanja i poverenja, sve drugo dodje posle.

    Necu mnogo da hvalim opsti utisak o stilskom resenju vase svadbe, ali nista manje od vas nisam ni ocekivala. Dovoljno ti je jasno sta mislim :)

    Zainteresovala si me sa tim zdravstvenim problemom, ali dobro, napisaces vec sama kad dodje vreme.

    Sve najbolje, od srca!
    Maja

    OdgovoriIzbriši
  6. Bila sam se počela pitati kamo si nestala, drago mi je da je razlog bio tako lijep i ugodan. Čestitam od srca, želim vam dugo i mirno zajedničko putovanje (mi smo već prevalili i onu mitsku/problematičnu 7. godinu :))))
    Promjene u ishrani koje si uvela ja nastojim uvesti već zadnjih nekoliko mjeseci iz različitih razloga, najviše zbog muža, ali je baš on taj koji se opire. A ja sam u međuvremenu napunila ostavu različitim vrstama brašna i žitarica itd. Dobro će mi doći i tvoje ideje, veselim im se. Sigurna sam da će biti po mom guštu baš kao i ova salata. Obožavam miks salate od voća i povrća. Izvrsne su mi za ljeto.
    Sretan put u London i uživajte, ja nisam bila od '94, a upravo su nas pozvali prijatelji koji žive ondje pa se nadam da uspijemo otići barem za iduću godišnjicu, u studenom.

    OdgovoriIzbriši
  7. Puno srece u braku, sve cestitke!!! Slike su fenomenalne, vjencanje pravo Hollywoodsko, a vi ste prelijepi!
    Malo me preplasila tvoja (nepotvrdjena) dijagnoza, nadam se da nije nista ozbiljno, mozda cak nije nista. U svakom slucaju drzim ti fige da se sve rijesi na najbolji moguci nacin!
    Jos jednom sve najbolje i radujem se da te opet citam!

    OdgovoriIzbriši
  8. Njiskrenije čestitke, mnogo sreće, radosti i strpljenja u braku. Fotografije, bar neki dio sam već pregledala na fb, sjajno... a što očekivati od tebe!
    Draga, čuvaj se, zdravlje je važno i sretna si da imaš tako krasnog muža puna podrške, a ja se veselim tvojim novim receptima, sigurno ću naučiti dosta novoga!

    OdgovoriIzbriši
  9. Čestitam od srca i neka vam bude sve onako kako si vi zajedno i poželite..Slikice s vjenčanja sam već neke vidjela na FB-u..predivne su, kao i cijelokupan dojam s vjenčanja..Nadam se da ova dijagnoza o kojoj govoriš nije ništa strašno i da je riješiva, mogu pretpostaviti samo da je nešto gastrointestinalnog karaktera..a ako ću ti ja slučajno moći nekako pomoći s obzirom da radim u jednoj od većih internih klinika u Zg..možeš mi se slobodno javiti na moj mail...
    Salatica je super, osvježavajuća lagana, a ujedno može biti i glavni obrok...Odlično izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  10. Puno radosti,ljubavi i srece u zajednickom zivotu od srca zeli mirjana!!
    Nadam se da ces i ovaj problem rijesiti jer vas dvoje to zajednickim snagama mozete !!!
    sve najbolje !!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Draga Monika,
    Odakle da počnem? Prvo želim ti sve najljepše u bračnom životu, sve, sve, sve najljepše – neka vaša zajednica traje do kraja života i neka bude ispunjena ljubavlju uvijek, kao što je i sada.
    Fotografije su veličanstvene, a ti si izgledala čarobno. Odabranik tvog srca je isto zgodan i krasan ste par.
    Za bolest mi je žao, nadam se da nije tako strašno, a novi režim prehrane zbog bolesti, pa ne znam...Ja bi ga rado prihvatila jer svaki od tih režima koje ljekari propisuju zapravo je dobar i za zdrave i za bolesne. Mene će zanimati tvoji novi recepti i radujem se nastavku tvog pisanja. Salata izgleda prekrasno i vrlo je zanimljiva.

    OdgovoriIzbriši
  12. Prvo da se predstavim, ja sam Jelena, nova blogerica koja Vam se pridružila, svim ovim krasnim blogovima i receptima koji mogu da pariraju svetskim šefovima.
    Čestitam na ulasku u bračne vode i želim Vam da Vas sreća prati i Bog blagoslovi!
    Svaka promena u životu otvara, koliko god da zatvara mnoga vrata isto toliko i vrata otvara....
    slike su Vam fantastične, kao iz Bride časopisa, uloženo vreme u svaki detalj se vidi jel slike zrače ljubavlju i toplinom ljudi kojima je stalo...
    Divan blog, divna fotografija, jedva čekam nove recepte...a London...ooooooooooo čaroban je.......samo se opustite...nekada u sećanju ostane neko lenjo popodne provedeno u lokalnom restoranu više nego obilasci svih muzeja ovoga sveta.........pozdrav iz Beograda

    OdgovoriIzbriši
  13. Congratulations to a most beautiful person on your getting married. Utterly gorgeous pictures, and am heartbroken to hear about your health issues Monika. Your fabulous cakes and desserts will be sorely missed, but I'm glad to see how well you changed your path to healthier food! Bravo!! have a good trip to London. It's a beautiful place!

    OdgovoriIzbriši
  14. Jako mi je drago da si opet na blogu ! Znam da si najavila vjenčanje i gužvu oko toga ali u zadnje vrijeme sam se znala upitati da li i kada se namjeravaš pet vratiti na blog sa svojim divnim postovima i receptima. Ovaj post me jako dirnuo, pun je osjećaja, od bračnog veselja do priče o bolesti...., na kraju je tu i ova odlična salata. Prvo, moje iskrene čestitke za ulazak u bračne vode !! Neka bude sretno, sretno i sretno ! :))Slike sa vjenčanja su prelijepe, divno ste izgledali, i vidi se da je bilo jako lijepo. U Londonu uživaj ! London je poseban grad , kako vidim vrijeme ćete dobro isplanirati i može vam biti samo super ! Bolest ...., žao mi je što je tako,..., ali najvažnije je da se može držati pod kontrolom i biti ćeš sigurno dobro.
    Veselim se novim receptima, svima nam dobro dođe laganija i zdravija prehrana pa tako i takvi recepti koji su isto tako dobri i ukusni !!

    OdgovoriIzbriši
  15. Cestitam jos jednom!!!

    Pripreme i samu svadbu sam ispratila i preko fb :) i neverovatno mi je drago da je sve ispalo onako kako si zelela! Od srca sve najbolje zelim i tebi i dragom! :*

    OdgovoriIzbriši
  16. Malo sam se cudio da su nestale famozne fotke ukrasene travom :D ali vidim tebe ukrasenom vjencanom krunom. Cestitam i zelim vam puno srece i zdravlja :)

    OdgovoriIzbriši
  17. monika, cestitke od srca i svako dobro u zajednickom zivotu.:) a taj tvoj muz ti zaista pokazuje koliko te voli vec samim time sto ne gunda na novi nacin prehrane i pruza ti oslonac u takvoj teskoj situaciji u kakvoj si se nasla sa zdravljem.:) zelim vam da ostanete takvi do kraja zajednickog zivota.:)

    OdgovoriIzbriši
  18. Monika, tebi i suprugu najiskrenije čestitke, ljubavi i razumijevanja vam želim :)
    Fotografije s vjenčanja su prekrasne, sve je vrlo ukusno i decentno, u detaljima se prepoznaje tebe :), ali bez imalo pretjerivanja, izgledala si prekrasno! Savršena mladenka!
    Žao mi je zbog zdravstvenih problema i nadam se da ako ih se već ne može izbjeći, oni neće pokazati baš svoje najgore lice, a vidim da si i ti to, što god bilo, prilično dobro prihvatila i postavila.
    Recept za salaticu je odličan, fotke prepoznatljivo odlične, kao i uvijek!

    OdgovoriIzbriši
  19. Draga Monika prvo želim da ti čestitam!Prelepa si mlada i venčanje je zaista bozanstveno.Neke fotkice sam propratila i preko fb,i sve je bilo na zaista veoma visokom nivou!Jos jednom sve najbolje!!!

    OdgovoriIzbriši
  20. Draga moja nedostajala si nam u blogerskim vodama.
    Od srca ti čestitam na jednom novom i lijepom poglavlju u životu. Fotke sam detaljno pogledala i mogu reći da odišu ljubavlju i da se na svakoj vidi tvoj prepoznatljiv stil. :)
    Žao mi je čuti za zdravstvene probleme ali nadam se da ipak neće biti ništa ozbiljno.
    Kako god bilo ja se već godinama (s povremenim pauzama) hranim na način koji si opisala i mogu ti reći da se i od zdravijih namirnica da napravit prava maštovita gozba. Jedino što si ja dozvolim slatko dva - tri puta mjesećno. U stvari ja bi svakom preporučila da pokuša jesti više ovakvih namirnica. Kako sam ja proštudirala svakojake vrste prehrane ako će ti trebati kakav savjet ili ideja slobodno mi se javi. :)

    U Londonu sam bila prije puno godina (1997.) i to mi je još uvijek ostao najdraži i najfascinantniji grad. Sigurna sam da ćete uživati u njemu.
    Jedva čekam izvještaj i fotkice.

    OdgovoriIzbriši
  21. Ajde dobro, oprostit ćemo ti izbivanje ;)))
    fotke od vjenčanja su vam prelijepe, očaravajuće, vjenčanje vjerujem san snova..i baš se čovjek raznježi kad ih gleda, čestitam vam od srca :)) Žao mi je jako da ti je zdravlje pošlo u krivom smjeru, ali sam sigurna da će ti se sve popraviti nakon promjena u prehrani.. veoma se veselim tvojim novim receptima :)) Ova salata mi je baš po guštu, i ja sam u zadnje vrijeme luda za ovakvim kombinacijama koje divno osvježavaju po ljeti..
    I da,sretan vam put u London! Sigurna sam da ćete se provesti nezaboravno.. :D

    OdgovoriIzbriši
  22. Draga Monika, čestitke od sveg srca i sve najbolje u životu. A novi način prehrane će nam svima dobro doći...
    P.S. vi ste toliko različiti od mog muža i mene. Mi sve planiramo okvirno a onda pustimo da sve teče i baš nam bude dobro ;)

    OdgovoriIzbriši
  23. Draga moja, jos jednom najlepse zelje za novo poglavlje u tvom zivotu, a slicice sa vaseg vencanja su me skroz oborile sa nogu jos na FB-u...i od sveg srca ti zelim da se ovi zdravstveni problemi rese na najbolji moguci nacin, zdrava hrana je stvarno cudo, trebali bi svi da se malkice vise pridrzavamo toga.;)) Tebi i tvom dragom sretan put i lep provod u gradu iz snova... ceeeekacemo fotkice!;))) kiss

    OdgovoriIzbriši
  24. congratulations on your wedding, stylish dress, happy people, wonderfull pictures!

    sorry to hear about you health problems. hopefully you'll a get a confirmation of the diagnosis soon and you can start finding ways to get better.

    have a great visit to london!

    OdgovoriIzbriši
  25. hvala vam puno svima na čestitkama, lijepim željama i riječima ohrabrenja, te pozitivnim komentarima :)

    @Nada, najljepša ti hvala na ponudi. ako za to bude potrebe, svakako ću ti se javiti, pa ako ništa drugo, da te upitam za savjet :)

    @Jelena, dobro nam došla. drago mi je vidjeti da ovaj naš blog community raste iz dana u dan i uvijek je pravo osvježenje kad se pojavi neki lijepi novi blog poput tvog :)

    @Andrea, baš mi tvoj blog između ostalog i služi kao inspiracija u razvojanju novog načina prehrane. mi smo se inače dobro hranili, jeli puno voća i povrća, nikakve suhomesnate proizvode niti masne grickalice...a sad sam tu prehranu podigla na još viši i zdraviji nivo i zapravo mi se to jako sviđa. zaista ima puno finih žitarica i namirnica od kojih se može napraviti ukusan i zdrav obrok. ako budem imala kakvih pitanja svakako ću ti se javiti :)

    @Deeba & lisamarja, thank you for your comment, comforting words, and positive thoughts :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Monika,
    vratila si se! Tako mi je drago, puno sam gledala ovaj blog ali dan za danom tebe nije bilo...

    Čestitam za brak, želim vam puno ljubavi (još više :)) i razumevanja. Izgledate baš simpatičan par i fotke su fenomenalne.

    Žao mi je zbog tvojih zdravstvenih problema. Nadam se da če biti sve u redu. Ma pozitivna sam da če biti.

    Imam puno misli u glavi a jih jednostavno ne znam napisati na hrvatskom...

    Želim ti sve najbolje Monika, nedostajala si nam.

    Velik pozdrav i zagrljaj,

    ana
    slovenia
    p.s. London je baš super. Provedi se maksimalno lepo...:)

    OdgovoriIzbriši
  27. Uživajte jedno u drugome,ljubite se, smijte se i prepustite se Londonu nek vas on ponese a ne tablice događanja,muzeja,parkova.
    Fotkice prelijepe.

    OdgovoriIzbriši
  28. Srecno!!

    Slike su divne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  29. All the best on your new path of life!
    I wanted to thank you for this recipe, I was really intrigued by the lime vinegrette and used it for my salad. It is really great! Thanks!

    OdgovoriIzbriši
  30. Nema me mesec dana a ti se bas tad ponovo aktiviras :).
    Za pocetak jos jednom da vam CESTITAM i pozelim sve najbolje... Slikice sam sve odgledala na fb i zaista ste bili predivni i celo vencanje mi izgleda jako-jako lepo...
    Sto se tice zdravstvenih problema nadam se da nije nista strasno a i cesto nam neke stvari u zivotu iako u trenutku izgledaju lose u stvari pomognu pa na kraju sve bude bolje :)
    Nedostajali su mi tvoji postovi i fotke tako da se bas radujem tvom ponovnom aktiviranju ovde...
    idem sada da pogledam i novije postove i da parim oci predivnim fotkicama :)
    Pozdrav...

    OdgovoriIzbriši