Please scroll down for English.
Nastavljamo u veselom blagdanskom raspoloženju. Kako bismo ostali potpuno vjerni božićnom duhu, danas sam vam, osim novog recepta iz serijala božićnih kolačića, priredila i božićno darivanje. Traže se dva najsretnija čitatelja koja ću razveseliti zgodnim i, nadam se, korisnim poklonom. No, o darivanju malo kasnije. Krenimo mi redom.
Već sam ranije najavila da imam odličan recept za sve vas koji ne znate što učiniti s viškom bjeljanjaka, a danas je napokon došao red na taj recept. Moram priznati da sam uvijek muku mučila s preostalim bjeljanjcima. Nisam ljubitelj meringe, puslica, makrona ni famoznih šarenih macaronsa. Tim sam kolačićima u više navrata ipak pružila šansu da me uvjere kako sam u krivu, no to se nikada nije uistinu dogodilo. Sve do sada. Ove su puslice osvojile i mene i Darka, koji jednako kao i ja nikada nije pokazivao oduševljenje puslicama, i još jednom dokazale da ne treba nikad potpuno odustajati od onih stvari koje misliš da ne voliš. U većini slučajeva neće se dogoditi ništa spektakularno, ali ponekad se čovjek doista može izrazito ugodno iznenaditi.
Bjeljanjci su mi ostali nakon što sam ispekla Paprenjake. U jednom trenu sam ih čak htjela i baciti, a u najboljem slučaju završili bi kao izrazito blijed, ali zato zdrav i nemastan omlet. Ipak sam odlučila po zadnji put dati priliku puslicama. Ovaj put sam odlučila malo zakamuflirati relativno veliku količinu šećera koja je potrebna da bi snijeg od bjeljanjaka bio postojan, a koja je meni osobno oduvijek bila previše dominantna u tim kolačićima i odbijala me od njih. To sam učinila tako da sam im dodala pržene lješnjake i cimet nadajući se da će ta dva sastojka dovoljno aromatizirati bjeljanjke da bi zakamuflirali slatkoću. Taj je potez bio pun pogodak i puslice su same za sebe bile iznenađujuće ukusne. Tada mi je palo na pamet da bi krema od tamne čokolade dala još jedan kontrast puslicama i fino zaokružila i uravnotežila okuse. Bila sam totalno u pravu!
Za ganache kremu od čokolade koristila sam Nestle Dessert čokoladu i time uhvatila zadnji vlak za sudjelovanje u Nestle nagradnom natječaju. Recept za ove puslice možete vidjeti ovdje i puno bi mi značilo kada biste za njega glasali. To ćete napraviti vrlo jednostavno, klikom na malu ikonicu u obliku palca u gornjem lijevom uglu iznad recepta. Za glasovanje je potrebna registracija, a ona je besplatna i oduzet će samo nekoliko minuta vašeg vremena.
A sad se bacamo na darivanje! Budući da sam nakon objave recepta za Paprenjake dobila izrazito puno upita vezanih za kalupe, odlučila sam nabaviti još nekoliko kalupa za paprenjake i razveseliti dva čitatelja ovim zgodnim poklonom. Kalupe možete koristiti i za izradu drugih keksića, a posebice Speculaas keksa, koji se tradicionalno izrezuju vrlo sličnim drvenim modlicama. Ona dva čitatelja koja budu najsretnije ruke dobit će jedan drveni kalup za paprenjake na kojem se nalazi 6 različitih motiva, slatku kariranu limenu kutiju za kekse i crveno-bijeli ubrus istog uzorka.
Što trebate učiniti da biste sudjelovali u darivanju?
- Ukoliko imate profil na Facebooku, podijelite ovaj post sa svojim prijateljima.
- Napišite komentar ispod ovog posta. U komentaru napišite kako vi najviše volite potrošiti višak bjeljanjaka ili koji vam je nadraži blagdanski kolačić. Na kraju obavezno napišite svoju e-mail adresu kako bih vas mogla kontaktirati u slučaju da postanete sretni dobitnici.
- Glasajte za ovaj recept na Nestleovim stranicama. Ovaj korak nije obavezan, ali meni bi jako puno značio.
Komentare možete ostavljati do četvrtka, 15. prosinca, do ponoći. Dva sretna dobitnika odabrat ću slučajnim odabirom (random.org), a dobitnike ću objaviti u petak, 16. prosinca. U darivanju mogu sudjelovati svi čitatelji, bez obzira na to u kojem dijelu svijeta žive.
Za kraj samo jedna napomena. U razgovoru s nekim čitateljima, shvatila sam da mnogi misle kako moraju biti blogeri ili biti registrirani na bloggeru da bi mogli ostaviti komentar na mom blogu. To uopće nije tako. Vjerujem da većina vas ima otvoren Google račun (gmail). Putem tog se računa možete prijaviti i ostaviti komentar. Ukoliko nemate, možete ostaviti komentar anonimno, ali nemojte se zaboraviti potpisati na kraju komentara u slučaju da baš vi osvojite poklon. Sretno! :)
Puslice s cimetom, lješnjacima i čokoladom
za 20 punjenih puslica
Puslice s cimetom i lješnjacima
Sastojci:
3 bjeljanjka
prstohvat soli
90g kristal šećera
65 grama šećera u prahu
1 žličica škrobnog brašna
1 žličica limunovog soka
80g pečenih sjeckanih lješnjaka
1 žličica cimeta
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 140°C. Dva velika lima za pečenje obložite papirom za pečenje.
Bjeljanjcima dodajte prstohvat soli i tucite mikserom na najvećoj brzini dok se zapjene. Polako počnite dodavati kristal šećer i dalje miksajući. Sve ukupno smjesu tucite oko 4 minute odnosno dok ne umiješate sav šećer, a snijeg ne postane čvrst i sjajan.
U posudu dodajte prosijani šećer u prahu, škrobno brašno i limunov sok. Ponovo tucite na najvećoj brzini oko 3 minute, odnosno dok ne dobijete čvrstu smjesu. Na kraju nježno i pažljivo umiješajte sjeckane lješnjake i cimet.
Smjesu žličicom stavljajte na pripremljeni lim. Ja sam stavljala na vrh pune žličice smjese jer sam željela da puslice budu dosta veće od uobičajenih. Ako volite da su puslice uredne i sve jednake, istiskujte ih na lim pomoću slastičarske vrećice za ukrašavanje (neka otvor na nastavku za ukrašavanje bude dovoljno velik da kroz njega mogu proći komadići lješnjaka). Sušite ih u pećnici oko 30 do 35 minuta. Poanta je da u sredini budu još malo žvakaste i da se ne presuše. Ukoliko ste radili manje puslice, skratite vrijeme pečenja.
Čokoladna ganache krema
Sastojci:
120g razlomljene tamne čokolade
45ml slatkog vrhnja
1 žlica jake kave
1 žličica maslaca
Postupak:
U posudu stavite jednu trećinu čokolade, vrhnje i kavu te sve zajedno otopite na pari. Maknite s vatre, dodajte maslac i ostatak čokolade i miješajte dok se sva čokolada ne otopi. Na taj način smo zapravo temperirali čokoladu i postigli da se krema ne počne topiti kad stoji na sobnoj temperaturi.
Kremu ostavite da se ohladi oko 20 minuta kako bi se dovoljno zgusnula da ju možete istiskivati vrećicom za ukrašavanje. Spajajte dvije po dvije puslice čokoladnom kremom i ostavite ih na sobnoj temperaturi dok se čokoladna potpuno ne stisne.
Ohlađene puslice spremite u limenu kutiju za kolače i potrošite u roku od dva tjedna.
Chocolate Cinnamon And Hazelnut Meringue Cookies
makes 20 sandwich cookies
Cinnamon and Hazelnut Meringue cookies
Ingredients:
3 egg whites
pinch of salt
90g caster sugar
65g powdered sugar
1 teaspoon cornflour
1 teaspoon lemon juice
80g toasted chopped hazelnuts
1 teaspoon cinnamon
Directions:
Preheat the oven to 140°C. Line two baking sheets with parchment paper.
In clean and dry mixing bowl, combine egg whites and salt. Beat egg whites until frothy and then gradually start adding caster sugar. Beat on high speed until stiff peaks form, about 4 minutes. Add sifted powdered sugar, cornstarch and lemon juice and beat on high speed for 3 minutes. The mixture should be stiff, silky and shiny. Gently fold in hazelnuts and cinnamon.
Take a heaped teaspoon on of meringue mixture and slide it onto baking sheet. Repeat with the rest of the mixture. You can make smaller or bigger heaps, but make sure you adjust baking times according the their size. Bake for 30 to 35 minutes. They should still be a bit chewy in the middle. Let them cool on a wire rack completely.
Chocolate Ganache Filling
Ingredients:
120g chopped dark chocolate
45ml heavy cream
1 tablespoon strong black coffee
1 teaspoon butter
Directions:
In a medium bowl combine one third of the chocolate, heavy cream and coffee. Melt over a pot of simmering water. Remove from heat and add butter and the remaining chocolate. Stir until completely melted and evenly combined. Set aside and let it set until it reaches piping consistency, about 20 minutes.
Pipe some ganache on one cookie and top with another one. Let the ganache filling set completely at room temperature.
The cookies can be stored in an airtight container for 2 weeks.
Uvijek uživam čitajući tvoje postove i gledajući prekrasne fotke istih. A što se tiče bjelanjaka kod mene najčešće završe u ovom kolaču ili ih zamrznem pa kasnije koristim.
OdgovoriIzbrišiSa zadovoljstvom sam prvo glasovala za tebe:) sretno!
Podijelila sam post na Facebooku! :)
OdgovoriIzbrišiGlasala sam na Nestleovim stranicama! Sretno!! Ja sam se prijavila, ali nažalost nisam ništa osvojila, možda ću opet s novim receptom. :)
Višk bjelanjaka najviše volim iskoristiti za izradu macaroonsa punjenih ganache kremom! Obožavam ih, dekorativni su, fini i tope se u ustima!
Hvala na receptu, baš se mislim što ću s bjelanjcima iz zamrzivača i evo mi odgovora :) Do sad sam od njih radila samo makrone od kokosa (recept sam našla u knjizi) i također su mi bili malo preslatki. Nisam još kombinirala cimet i pečene lješnjake, baš se veselim što ću probati...još s čokoladom, mmm... :)
OdgovoriIzbrišiBlog Vam je krasan, nadam se da ćete ga još dugo pisati,
lijep pozdrav,
Sanja
Puslice su fantazija!!!
OdgovoriIzbrišiMonikaaa! Ovo je najbolji mogući poklon, srčeko mi poskočilo kad sam pročitala da daruješ kalup za paprenjake (kojeg ja još nisam nabavila) :D
OdgovoriIzbrišiE pa sad, ja najradije bjelanke utrošim za one svoje orahove prutiće, koji su mi inače najdraži blagdanski kolačić, evo ih ovdje:
http://bite-my-cake.blogspot.com/2011/11/orahovi-prutici-walnut-meringue-bars.html
Glas za recept na Nestleovoj stranici si dobila od mene i držim ti fige! ;)
Dijelim post, i na osobnom i na bite my cake profilu :)
I da, moja adresa:
tami2033@gmail.com
Inače, puslice obožavam i dopada mi se ova tvoja malo drukčia varijanta. Ne volim preslatke slastice, ali živim za puslice :)
Super puslice, ma ima jako puno varijanti kako ih se sve može raditi, s kavom,kakaom, bademima, lješnjacima...Ovako slično ih i ja radim i spajam s kremom od čokolade, ali ove godine još nisu stigle na red...Za fotke se već sve zna, divne!
OdgovoriIzbrišiI love that pretty mould! Great meringue cookies. A refined treat.
OdgovoriIzbrišiCheers,
Rosa
Divan recept. :) Glasala sam za tebe.. :)
OdgovoriIzbrišiPuslice ne volim, upravo zbog bjelanjaka, jer općenito ne volim kolače bazirane na bjelanjcima. Zato ću odgovoriti na drugi dio pitanja, a to je koji mi je najdraži blagdanski kolač - jastučići punjeni marmeladom.
OdgovoriIzbrišiPoklon je genijalan, upravo zbog ovih kalupa za paprenjake. I nadam se da ću imati sreće prilikom izvlačenja!
Niti ja nisam bas ljubitelj puslica, ali obozavam Pavlovu i macaronse, a sad trenutno bih sve dala za par ovih prekrasnih primjeraka:))Krasni su! Ja bjelnjake upotrijebim u Friandsima i to su mi sad top pet kolacica za utrostiti iste. I samo da pripomenem da mene izuzmes iz darivanja jer imam poprilican broj kalupa za paprenjake, sretno svima!
OdgovoriIzbrišipa ti daruješ kalup za paprenjake!!!to mi baš treba!!!divno!! ja ti od bjelanjaka obično braim beze kore i stalno planiram macarons ali nisam dovoljno hrabra!! za blagdane kod mene su obavezni medenajci!!!
OdgovoriIzbrišiMalopre sam već rekla da sam glasala za ovu lepotu, sad sam podelila i link preko "ja u kuhinji" (više ljudi može videti) i evo ostavljam komentar jer mi se poklon JAKO dopada :)
OdgovoriIzbrišiA puslice... ja ih volim a ove su mi savršene, fotke već bla, bla, bla... :))))
Super receptić, obavezno moram isprobati. Obožavam puslice i obično na njih potrošim višak bjelanjaka te na izradu ukrasića od royal icinga. Trenutačno skupljam hrabrost da isprobam Lemon meringue pie.
OdgovoriIzbrišiA najdraži blagdanski kolač...hmm..možda istarske mendule.
E da, mail, xeniville@yahoo.com.
Sretno na Nestleu ;)
Divan poklon i prelijep posta!
OdgovoriIzbrišiLijep pozdrav:)
Ajme podsjećaju me na macarons pa su mi već sline počele ići...
OdgovoriIzbrišiRea
puslice su ti jako simpa, dala sam imi tamo svoj glas :)
OdgovoriIzbrišiinače, često imam višak bjelanjaka a najradije ih utrošim na pavlovu.
predivni su i puslice i fotografije :).
OdgovoriIzbrišiNajčešće volim napraviti od bjelanjaka omlet s malo vlasca i poslužit ga na tostu. :)Giveaway ti je odličan i baš bih htjela imati ove kalupiće, a i kutija je predivna! :)
OdgovoriIzbrišiMoj mail je: inspiredfoodie.josipa@gmail.com
Post sam share-ala na facebooku, a sad idem i glasati za recept. ;)
Najdraži božićni kolačići ove godine su mi ovi: http://recipes.kaboose.com/frosted-holiday-sugar-cookies.html
OdgovoriIzbrišijako su jednostavni, ali i jako jako ukusni :)) i super ih se može ukrastiti...
glasala sam za recept, žalim puno sreće u natjecanju!
Moj mail je: sibalic.martina@hotmail.com
Lajkala,sherala! E sada-obzirom da mi je poznata ova priča sa viškom bjelanjaka-jer obično i ja imam taj problem-ovo je uistinu super recept i probat ću ga čim stignem :)Inače omiljeni blagdanski kolač mi je (nemojte se smijati-ali kad je tako)muffin-čokoladni,jedva čekam Božić :) a onda raznorazni keksi,torte itd :)
OdgovoriIzbrišiI to je to!
mail adresa: strumfetta@live.com
Evo da se i ja javim :)
OdgovoriIzbrišiKao prvo, ovi kalupi su mi odlični, i baš bih volio tako nešto imati kod sebe :) Hvala puno na ovom darivanju, stvarno odlična ideja :)))
A odgovor na pitanje kamo s bjelanjcima je pusla-torta :D svi su oduševljeni njezinim okusom :)
Druga stvar, koji su mi najdraži blagdanski kolači, tu moram navesti neizbježne prhke keksiće sa pekmezom, koji je meni odmah na prvi pogled (ali i okus) asociraju na blagdane.
I na kraju, mail: 007marko@gmail.com
Ej, super darivanje!♥
OdgovoriIzbrišiAli moram reći da meni ne ostaje viška bjelanjaka, tj. kolače radim planski i ne smije mi ostati višak. Ono šta radim planski sa bjelanjcima su makroni. Prefino! Spojim ih kremom od čokolade ili marcipana, njam! Upravo se spremam ovaj tjedan napravit jednu turu.
Podijelila na fejsu i mail: lucky.star at net točka hr
ćaoooo :)
Ne zna se sta je lepse, recepti, fotografije ili sada ovaj pokloncic!! Sve pohvale za tvoj rad!!
OdgovoriIzbrišiMoram reci, od kada sam videla tvoj recept za paprenjake, zaljubila sam se u ove kalupe!! Tako bih volela da ih imam, ali kod nas se nazalost ne mogu naci. :( Svasta bih pravila sa njima, pre svega speculas kekse koje obozavam, a volela bih da probam i tvoje paprenjake.
Do sada mi nije ostajao visak belanaca, tako da nemam iskustva sa tim.
Sto se tice blagdanskih kolaca, upravo se spremam da napravim mom malom bratancu medenjake, bice sareni i veseli kao predstojeci praznici!! :))
baš odlično darivanje :) nisam još uspjela nabaviti kalupe za paprenjake iako ih aktivno tražim već neko vrijeme...
OdgovoriIzbrišija bjelanjke najčešće spremam u zamrzivač pa dok skupim dovoljno napravim šaumpitu ili šaumrole... kad mi se neda toliko miksati utrošim ih u biskvitu sa suhim voćem, a nedugo sam napravila jedne interesantne puslice koje ću kroz koji dan predstaviti na svojem blogu
Evo idem još podijeliti ovaj post na svoju FB stranicu, a naravno glasam za puslice jer su odlične.
Imamo (ili imali smo) isti problem s viškom bjeljanjaka. Jednostavno ne volim (pre)slatke oblike kao što su puslice, macaronsi i sl. Zato ja to rješavam tako da napravim puslice i odnesem svekru i svekrvi. Oni vole ;)
OdgovoriIzbrišiBaš sam neki dan vidjela ove kalupe za paprenjake. Nisam ih kupila jer ne planiram raditi paprenjake. Ono što mene zanima jest jel bi se mogli oni upotrijebiti za neko drugo tijesto? Možda za neke krekere? Moram razmisliti... Moja adresa je:
jubistacha [et] gmail.com.
Sretno!
Ja sam ko padobranac, ali moram reći da dugo pratim tvoj blog i sve divne recepte koje obavljuješ! Super su mi pokloni koji dijeliš, nadam se da ću imati sreće:)
OdgovoriIzbrišija nisam pretjerani ljubitelj bjelanjaka i koristim ih za izradu bezze kora, dok mi je jedan od dražih blagdanskih kolača londoner šnite. to je uvijek bilo na stolu.
post sam sherala na fejsu i glasala za recept na Nestleovim stranicama. Uz malo sreće, trebat će ti moj mail: b_kutlesa@yahoo.com
Pozdrav i sretno!
:O koji kalup, neviđeno!!
OdgovoriIzbrišija bjelanjke koristim za financiere, ali ni za to nemam pravi kalup, nego pečem u onima za mufine :)
inače, za božić sam planirala napraviti silu macaronsa za mljac-mljac i poklončiće, ali sad su me zaintrigirale ove tvoje puslice, i poremetile mi planove. moram još dobro razmislit.:)
pozdrav, blog je zakon, samo tako nastvai!
eellory@gmail.com
Super izgledaju puslice. Bilježim za budući višak bjelanjaka. Kako trošim višak bjelanjaka, iskreno izbjegavam, ako mogu, kolače u kojima ne potrošim i žumanjkei bjelanjke. AKo mi ih baš ostane onad aradim puslice slične ovim tvojima ali sa kokosom ili omlet od bjelanjaka.
OdgovoriIzbrišiGlasala sam za tvoj recepz u nagradnoj igri.
Nisam neki fan puslica kao puslica dok su mi macaronsi zakon (u kombinaciji sa gorkom čokoladom) ili druga omiljena slastica od bjelanjaka- beze torta sa višnjama i bademima... mmmm... (hmmm a možda mi je ova torta prva, a macaronsi drugi... ili ne... ma nema veze :))) )Glas receptiću dodan, evo i djelim na faceu- i sad- naravno- čekam poštara sa kalupima za paprenjake! :))) Mail: berosju@gmail.com
OdgovoriIzbrišiPOklon je predivan! Bas bih se obradovala da ga dobijem, ali videcemo... :)
OdgovoriIzbrišiEvo, glasam za recept, a Facebook nalog nemam...
Uvek muku mucim sa belancima. Volim da ih iskoristim za orasnice ili pak klasicne puslice koje moji degustatori jako vole. Ove tovje su fenomenalne i sjajna je ideja da spajas ovako dve sa kremom...
Veliki pozdrav!
Šerovala sam link na privatnom fb profilu i vec imam gosću najvljenu na puslice :) S obzirom da puslice i kolače na bazi belanaca izbegavam baš zato što su preslatki nadam se da će mi se ovo dopasti....
OdgovoriIzbrišiOmiljeni božićno/novogodišnji kolači su mi berskvice....
Pokloni su mi prelepi i ne mogu da se odlučim šta bih više volela....
Jaoo, kad sam vidjela nagradu, mislim si "ajme, taman bi odgovaralo uz moj stoljnjak istog uzorka, obožavam ovaj uzorak. :))". Šalu na stranu, u fotke sam buljila jedno 10 minuta, koliko su prekrasne, tako minimalističke, a tako efektne. :)
OdgovoriIzbrišiŠto se tiče bjeljanjaka, u zadnje vrijeme ih često stavljam u povrtne polpete, umjesto cijelog jaja koji sve poveže.
Tvoje puslice bi bile neka vrsta dacquoise kora ako se ne varam. Stvarno su odlična alternativa standardnim puslicama i macaronsima koje su meni inače preslatke.
zaboravih mail dopisati: nevena_buljan@yahoo.co.uk
OdgovoriIzbrišiOvo sigurno prvom prilikom pravim. Super blog, sretno sa Nestlle igrom.
OdgovoriIzbrišiPozdrav
Zoran
Uh kalupići, odavno maštam o njima, ovde nisam videla da ih ima...
OdgovoriIzbrišiBelanca upotrebim za Pavlovu - tortu ili kolač, tvoje puslice su divne, sačuvaću receptić :)))
Podelila sam na FB i sad idem da glasam za tebe :)
Mislim da sam sve ispunila, ah da mail adresa je na mom blogu.
ja obično ne znam što bi sa žutanjcima.. :D
OdgovoriIzbrišimacaronse, puslice, pavlovu, ledeni vjetar, orahove štangice sa bjelanjcima..apsolutno sve što uključuje bjelanjke i puuuuno šećera - obožavam.
puslice sam krenula jučer raditi ali sam skužila da nemam dovoljno bjelanjaka za duplu dozu pa sam sređivala ormar umjesto toga. preloše :)
sviđa mi se recept kao što se da naslutiti iz svega napisanog, i glasala bih za tebe na nestle stranicama, ali internet me ubija doslovce pa svaka ''kompliciranija'' radnja bude neuspješna. ali čim uspijem - dajem glas :)
evo i mail, ako zatreba :
ana.surac@gmail.com
sad idem jesti šećer žlicom. damn :))
Pohvale za blog!!Ne moram ni reci da sam glasala i dijelim sakom i kapom linkove tvoje:)
OdgovoriIzbrišiBjelanjke dosad jos nisam za nista pametno iskoristila,prvi dio tvog teksta,ko da sam ja pisala;)Ovaj recept svakako probavam u subotu,stavicu slikice na fb,ako mi uspiju:)
Kalupi su super,jako bi me obradovalo,da bas ja dobijem,ovdje gdje zivim ne mogu ih naci,a kao i u vecini svijeta,vise niko ni ne pravi sam bozicne kekse i kolace,pa zato ni nema ih po trgovinama sa opremom za poslasticarstvo.
U sljedecoj godini,zelim ti puno novih finih recepata,puno sljedbenika na tvom blogu,pregrst lijepih fotografija...
U slucaju da mi se posreci i dobijem kalupe,mozes me kontaktirati na FB-Danijela Dani.
Veliki pozdrav!;)
Dobila - ne dobila, super ideja za darivanje :) Znam da je bilo puno interesa za ove kalupiće.
OdgovoriIzbrišiPozz, tvoj blog pratim vec duze vrijeme i "kradem" recepte :) fantasticni su, kao i tvoje fotografije. Sta se tice bjelanjaka njih iskoristim za beze kore, jer mi puslice i nisu bas nesto, ali planiram probati ove tvoje izgledaju jakooo fino :)
OdgovoriIzbrišiGlasala sam na nestle, shareala na fb, i ostavila komentar, sada se samo nadam sreci za kalupice :)
I btw, cestit bozic i sretnu novu ti zelim
mail:l.mihaela00@gmail.com
Moram priznati da niti ja nisam imala omiljeni recept za bjelanjke. JEdino sam radila puslice koje sam darivala onima koji ih vole. Ali evo, isprobat ću ovaj recept, možda i mene osvoje, i možda i ja nađem svrhu bjelanjcima.
OdgovoriIzbriširecept savršen. uglavnom imam problem sa viškom žumanjaka jer su prioritet nus štangice a i u royal icing se potroši dosta toga. ima bit da će ove godine orahnjača bit od žumanjaka. Dobro bi došli i kalupići za paprenjake za potrošit višak žutog.... super blog, čestitke!
OdgovoriIzbrišisonja.serventic@vip.hr
Darivanje je i službeno završilo. Hvala svima na komentarima i sudjelovanju! Proglašenje pobjednika sutra, odnosno danas :)
OdgovoriIzbrišiDivne puslice Monika :)
OdgovoriIzbrišiDrago mi je da si odlučila darovati kalupiće, znam koliko ih je teško nabaviti. Dok sam ja svoje tražila, bilo ih je samo u Zagrebu za kupiti :)
Krasan blog!
OdgovoriIzbrišiPuslice su mi super, tako slatko izgledaju i jako mi se sviđa ovo spajanje čokoladnom kremom.
OdgovoriIzbriši"Palac gore" sam kliknula :)
Recept je krasan, a ja kao i ti imam problem s tim kolačima na bazi bjelanjka. Ne znam ali zašto ali puslice su mi oduvijek bile nekako bezveze. Kad kažeš da su ove toliko dobro da su se i vama svidjele vjerujem ti i sigurno ću ih isprobati jednom.
OdgovoriIzbrišiUpravo samo i glasala za tebe tamo na Nestle stranici, nadam se da će ti to pomoći. :)
Ako dobiješ dolce gusto aparat dolazim ti na kavu da vidim kakva je kava iz tog čuda. :)