4. ožujka 2009.
Zapečena piletina s limunom
Još jedan od onih brzih i jednostavnih recepata o kojima se nema što puno reći. Ovo je jelo jako ukusno i lagano, a ako volite kombinaciju piletine i limuna sigurno će vam se svidjeti.
Sastojci...
500 g pilećih prsa bez kostiju
Vegeta twist za piletinu
7 režnjeva češnjaka
2 limuna
vezica svježeg začinskog bilja (ružmarin, kadulja, origano...)
sol, papar
4 žlice parmezana (ili nekog drugog topivog sira)
Jedan i pol limun narežite na tanke ploške i posložite ih na dno namašćene vatrostalne posude. Na ploške limuna rasporedite 6 neoguljenih režnjeva češnjaka i sve zajedno pospite sa poloviceom pripremljenog začinskog bilja.
Pileća prsa narežite na odreske debljine oko 1 cm, pospite ih Vegetom twist i zapecite ih sa obje strane na tavi na malo maslinovog ulja, a zatim ih posložite u vatrostalnu posudu preko limuna i češnjaka. Jedan preostali režanj češnjaka narežite na tanke ploške i kratko ga popržite na istoj tavi gdje se pekla piletina, a potom rasporedite preko odrezaka. Sve zajedno prelijte sokom od pola limuna, posolite i popaprite, pospite sa ostatkom začinskog bilja i parmezanom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 10-15 minuta, tj. dok se parmezan ne otopi, a piletina ne dobije lijepu boju.
Poslužite uz kuhano povrće ili pečeni krumpir i salatu od rikule.
Ako nemate svježe začinsko bilje, poslužit će i suho, ali u manjoj količini.
Oznake:
fruit/voće,
main dishes/glavna jela
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Super je, sa ukusom mislim da nema promasaja!
OdgovoriIzbrišisve savrseno, kao i uvek :)...
OdgovoriIzbrišipredivno je :)
predivno kao i uvijek
OdgovoriIzbrišiNemam reci za ovu lepotu!
OdgovoriIzbrišivolim piletinu iz prostog razloga sto nije zilava a opet ima finu korivu na povrsini gde se uglavnom uhvate svi zacini...
OdgovoriIzbrišiTvoja mi se cini bas takvom, zacinjena, hrskava korica, socna sredina, i dodatak limuna i salate...:).
Predivno stizem i ja na rucak...:).
Vanylica
njam!!..prefinoo..obožavam piletinu s limunom! :)))
OdgovoriIzbrišipiletina, limun, češnjak i par začina... savršena kombinacija koja će uskoro doći na red za isprobavanje :)
OdgovoriIzbrišivolim_kuhati
Nemas sta ni reci, sve se vidi, delicious!
OdgovoriIzbrišiObozavam piletinu s limunom! To je pocelo kada sam je jela u jednom japansko/korejskom restoranu u Beogradu. Od tada pokusavam da to jelo napravim kod kuce, naravno, bezuspesno. Ali sam zato piletinu s limunom isprobala na gomilu nacina :) I nikad ne dosadi :)
OdgovoriIzbrišiOva kombinacija uvijek kod nas prolazi. Jako volim taj spoj limuna i piletine, kad se doda još i moj ljubljeni češnjak to je onda to! :)
OdgovoriIzbrišithere is something for you to pick up at our site. congrats. jai
OdgovoriIzbrišihvala cure, drago mi je da vam se sviđa kombinacija :)
OdgovoriIzbriši@jai, thanks! :)
oho vidim opet je neka nagradica pala:)) čestitam ;))
OdgovoriIzbrišiGledam danas click i vidim te na više nego zasluženom drugom mjestu :)
OdgovoriIzbrišiSve čestitke :)
jeee, bravo za drugo mjesto! slika je presavršena :) čestitam!
OdgovoriIzbrišivolim_kuhati
hvala vam puno cure! :)
OdgovoriIzbrišiOvo je sigurno fino, probala sam jednom nešto slično
OdgovoriIzbrišiMjesecima se brusim na ovaj recept, a sad se pitam sto sam cekala, prefino je!! :)
OdgovoriIzbrišihttp://bubla.coolinarika.com/slike/prikazi/210240
Hvala!
Bubla