26. listopada 2011.

Pecivo s cimetom / Cinnamon Rolls

 Please scroll down for English.


Neke stvari u životu treba probati barem jednom. Ne, ne mislim na stvari koje kao pojedinci možemo (u)činiti za dobrobit čovječanstva i ravnotežu u svemiru. Mislim na male stvari, sitnice koje se čine zgodnima iako vjerojatno nisu vrijedne truda. Stvari kojih se sjetimo tek dvaput godišnje, svake godine, ali to shvatimo tek godinama kasnije.  Stvari o kojima su nam drugi s oduševljenjem pričali dok smo ih sumnjičavo gledali. Stvari koje ponekad radimo skrivečki i baš nas zbog toga čine sretnima, stvari koje želimo samo za sebe i ne želimo ih ni sa kim dijeliti. Stvari koje sami za sebe možda nikada ne bismo učinili ali ih radimo za one najmilije.



Pecivo s cimetom. Nije baš najuzbudljivija stvar na svijetu, zar ne? Ipak, Amerikanci ih obožavaju preko svih granica dobrog ukusa. Nikada mi ta opsesija nije bila jasna. "Najobičnije tijesto s kvascem, premazano mješavinom cimeta i šećera, pečeno u pećnici i preliveno preslatkom šećernom glazurom od koje mi se grči čeljust pri samojoj pomisli na konzumaciju. Kladim se da bi moja baka napravila daleko bolja peciva s cimetom od nekog tamo američkog Cinnabona.", pomislila sam tisuću puta. Ipak, mali crvić u meni povremeno je  načimao temu vezanu za famozne cinnamon rolls i uporno pokušavao dokučiti po čemu su oni toliko posebni i jesu li doista bolji od bakinih.


Tome je pridonijela i činjenica da je Darko godinu dana živio u SAD-u. Isprobao je tamo svu silu tipičnih američkih kerefeka od kojih još i danas najviše spominje garlic bread (kruh s češnjakom) i slavne Cinnabonove cinnamon rolls. U više ili manje pravilnim vremenskim razdobljima, odnosno svaki put kad ugleda cimet na nekom vidljivom mjestu, Darko se sjeti tog peciva s određenom dozom sjete u očima i nostalgije u glasu. S obzirom na to da se radi o mom suprugu, koji u mom svijetu ima neograničen kredibilitet, sve sam bila sklonija vjerovati da su ta peciva doista posebna. Osim toga, slaba sam na njegove molećive poglede. Odlučila sam da će peciva s cimetom biti jedna od onih malih stvari koje ću napraviti pa makar se na kraju i razočarala.



Krenula je mukotrpna potraga za receptom. Pogađate, svatko za svoj recept tvrdi da je savršena kopija originalnih cinnamon rollsa. Izuzev male razlike u omjerima sastojaka i redoslijedu miješanja sastojaka, svi su recepti uglavnom isti. Ono što varira od recepta do recepta jest vrsta preljeva za kojeg smo se nas dvoje ionako složili da je u cijeloj priči višak pa ga nisam planirala niti napraviti. Ono što je svim receptima uglavnom zajedničko jesu velike količine maslaca i šećera. Odjednom mi je postalo jasno zašto su ova peciva toliko omiljena i po čemu su posebna. Ipak, nekako sam postajala skeptična jer se u svakodnevnom kuhanju i pečenju uvijek trudim količine maslaca i šećera svesti na minimum, ali znala sam da bi to u ovom slučaju upropastilo recept i da rezultat ne bi bio ni približno sličan originalu kojeg sam željela postići. Nakon kratke unutarnje borbe, zaključila sam da barem ovaj put mogu učiniti iznimku i napraviti nešto masno, slatko preko svake mjere i dekadentno. Možda jest nezdravo, ali imala sam osjećaj da neću požaliti.


U gomili sličnih recepata, izdvajao se onaj sa bloga La Mia Vita Dolce. Radi se o receptu za Cinnabon-Style Gourmet Cinnamon Rolls. Osim naziva koji obećaje, privukao me i izgled ovih peciva. Djelovala su uredno, mekano, sočno. Recept je jednostavan, mjere sastojaka ispisane su izuzetno precizno, a postupak objašnjen do najsitnijeg detalja. Među komentarima recepta pročitala sam komentar osobe koja je nekoliko godina radila za spomenuti lanac i koja je u jednom periodu bila zadužena za izradu tih peciva. Ona tvrdi da je, od svih recepata koje je do tada vidjela, ovaj najbliži originalu. Meni je to bilo dovoljno. :) 

Ja ne bih bila ja da nisam samo maaalo smanjila količine maslaca i šećera u odnosu na originalni recept, ali mislim da to nije bitno utjecalo na krajnji rezultat. Ova peciva su stvarno out of this world, što bi rekli Ameri. Stan je tri dana mirisao po cimetu i svježe pečenim pecivima, pridonoseći toploj jesenskoj atmosferi i podsjećajući nas da uskoro stižu blagdani. Ako ste mislili da se pecivo ne može topiti u ustima, prevarili ste se. Ova peciva su nevjerojatno podatna, rahla i mekana, a tekstura im je čudesan spoj brioša, kroasana i krafne. Darko je u tišini jeo peciva, jedno za drugim, sa zadovoljnim smješkom na licu i sjajem u očima. "To je to.", promrmljao je punim ustima, ne dižući pogled s tanjura. 


Pecivo s cimetom
(recept prilagođen sa bloga La Mia Vita Dolce)
za 15 peciva 

Sastojci za tijesto:
100g maslaca
60ml vode
240ml punomasnog mlijeka
1 veliko jaje (razred L ili XL)
1/2 žličice soli
90g šećera
1 vanilin šećer
570g glatkog brašna
7g (1 paketić) suhog kvasca

Priprema:
Na laganoj vatri otopite maslac pazeći da ne zakipi. Dodajte mu vodu i mlijeko, pomiješajte i ostavite da se malo ohladi.

U posudu samostojećeg miksera ulijte mješavinu maslaca, vode i mlijeka i uključite mikser na nisku brzinu. Dodajte sve ostale sastojke onim redom kojim su navedeni na popisu sastojaka i nastavite miksati oko 3 minute odnosno dok se ne počne formirati ljepljivo tijesto. Skinite nastavak za miksanje i na mikser pričvrstite nastavak za izradu tijesta. Uključite mikser na srednje jaku brzinu i miksajte 8-10 minuta dok ne dobijete glatko i sjajno tijesto koje se ne lijepi. Ukoliko nemate samostojeći mikser, upotrijebite ručni mikser. Sastojke dodajte postupno, jedan po jedan, stalno miksajući.

Tijesto premijestite u čistu posudu koju ste premazali sa malo ulja. Pokrijte plastičnom folijom i kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže oko 2 sata, odnosno dok ne udvostruči volumen.

Sastojci za nadjev:
150g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
20g mljevenog cimeta
100g maslaca, na sobnoj temperaturi

Priprema:
U manjoj zdjelici pomiješajte šećer, vanilin šećer i cimet. Maslac izradite žlicom dok ne postane kremast i lako maziv.

Sastavljanje i pečenje:
Uzašlo tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu radnu plohu i istisnite iz njega zrak (nekoliko puta ga pristisnite šakama). Posudu ili lim za pečenje veličine 30x40cm premažite maslacem.

Tijesto razvaljajte u obliku pravokutnika na veličinu 35x55cm tako da duža strana bude okrenuta prema vama. Pomoću gumene spatule premažite tijesto maslacem ostavljajući otprilike 2cm slobodnog ruba na onoj strani tijesta najbližoj vama. Preko maslaca ravnomjerno pospite mješavinu šećera i cimeta i lagano ju dlanovima pritisnite da se zalijepi za maslac. Slobodan rub tijesta pomoću kista premažite sa malo vode i počnite pažljivo rolati tijesto počevši od najdalje strane prema sebi. Na kraju prstima lagano uštipnite rub tijesta da se zalijepi i roladu okrenite tako da spoj bude na dnu.

Oštrim nožem obrežite krajeve rolade (otprilike 2cm). Roladu narežite na komade širine 4 cm i slažite ih u namašteni lim sa prerezanom stranom prema gore tako da budu jedan od drugog i od rubova lima udaljeni barem 1,5 cm.

Ukoliko peciva želite zamrznuti, učinite to sada. Lim pokrijte aluminijskom folijom i stavite u zamrivač. Kada peciva želite ispeći, večer prije ih izvadite iz zamrzivača i ostavite da se na sobnoj temperaturi odmrznu i dignu (idealno bi bilo 12 sati). Potom ih ispecite prema uputama za pečenje. Ako peciva ne želite ispeći odmah već sutradan, lim pokrijte aluminijskom folijom i stavite u hladnjak. Sutradan ih iz hladnjaka izvadite najmanje 2 sata prije pečenja da postignu sobnu temperaturu i udvostruče volumen, a potom pecite prema uputama.

Ako ćete peciva ispeći odmah lim prekrijte plasitčnom folijom i kuhinjskom krpom i ostavite ga na toplom mjestu oko 1 sat dok peciva ne udvostruče volumen. Peciva bi se nakon dizanja trebala dodirivati.

Pećnicu zagrijte na 170°C.

Uzašla peciva pecite 20-25 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Ostavite da se malo ohlade u limu i poslužite tople ili mlake.

Cinnamon Rolls
(recipe adapted from La Mia Vita Dolce)
yields 15 rolls

For the bread dough:
100g butter, at room temperature
60ml water
240ml whole milk
1 extra large egg
1/2 teaspoon salt
90g sugar
10g vanilla sugar
570g bread flour
7g (1 envelope) instant dry yeast

Directions:
Gently melt the butter over low heat (do not let it boil!). Add the water and milk and allow the mixture to cool to room temperature. 


Pour the butter mixture into the bowl of an electric stand mixer fitted with the paddle attachment. Add the remaining ingredients, in the order listed above. Beat on low speed for 3 minutes or until the dough starts coming together. Switch from paddle attachment to dough hook attachment and knead on medium speed until the dough is smooth and shiny, 8 to 10 minutes. The dough should no longer stick to your fingers or to the sides of the bowl. 

Form a ball and transfer to a lightly oiled bowl. Cover the bowl with plastic wrap, and then a kitchen towel. Let the dough rise in a warm place until doubled in volume, about 1-2 hours.

For the cinnamon filling:
150g brown sugar
10g vanilla sugar
20g ground cinnamon
100g butter, at room temperature

Directions:
In a small bowl combine sugar, vanilla sugar and cinnamon. Cream the butter with a spoon until creamy and spreadable.

Assembling and baking:
Transfer the risen dough to a lightly floured work surface and punch some of the air out. Grease a 30x40cm baking tin with butter.

Roll out the dough to a 35x55 cm rectangle so that the longer side is closest to you. Mark off a 2cm border along the edge of the dough closest to you. Using an offset or a rubber spatula spread the butter over dough, making sure to leave the 2cm border edge clean (so that you can seal the roll). Sprinkle cinnamon sugar mixture over the butter, making sure not to sprinkle on border edge. Gently press the cinnamon sugar mixture with the palms of your hands so that it sticks on the butter. Using a pastry brush, brush a bit of water on the border edge of the dough. Roll the dough gently towards you into a log, pinching gently to seal and keep it rolled up. 

Using a sharp knife, trim the left and right ends of the log (approximately 2cm on each side). Cut the log into 4cm pieces and transfer them to a baking tin, cut side up, so that they are at least 1.5cm apart from each other and the sides of the tin.

You can freeze the rolls a this point. Cover the tin with aluminum foil and store in the freezer for up to two months. When you want to bake the rolls, take them out of the freezer the night before and leave at room temperature to thaw and rise for 10-12 hours before baking. Then proceed according to baking instructions. At this point you can also store the rolls in your refrigerator overnight if you don't want to bake them right away. Just take them out of the fridge at least 2 hours before baking so they reach room temperature and bake according to instructions.

If baking the same day, cover the tin with plastic foil and a kitchen towel and let them rise for 1 hour. During that period, the rolls should rise enough to touch each other and the sides of the tin.

Preheat the oven to 170°C.

Bake the rolls for 20-25 minutes or until they are a nice golden brown color. Let them cool a bit in the tin and serve warm. 

Related Stories Widget by LinkWithin

32 komentara:

  1. i eto sat ti je znatizelja:) Finosi ti to sve proucila i jos bolje napravila;))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja luđački obožavam cinnamon rolls, toliko da me je prosto strah napraviti ih jer onda pola tepsije pojedem u roku od sat vremena, a i ostatak je opet sav moj, jer moji ni muž ni djeca ne luduju za cimetom. Onaj premaz od maslaca je upravo bit svega jer u pečenju tijesto ga upije i onda bude tako meko i ukusno. Posebno volim staviti malo više šećera pa se onda karamelizira na dnu. Sad si mi stavila bubu u uho i neću se smiriti ako ih uskoro ne napravim. Pojela bih i ove sa slika :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Moram priznati da već dugo nisam s većom pažnjom čitala post koji govori samo o receptu. Osjećala sam se kao da čitam napeti krimić i zanimalo me kakav je bio rezultat na kraju, odnosno da li si zadovoljna. Jer fotke su cijelo vrijeme pričale priču za sebe, a to je da izgleda genijalno, samo mi je još trebala tvoja (i suprugova) potvrda da je fenomenalno.

    Spremam recept i jedva čekam da isprobam.

    OdgovoriIzbriši
  4. Peciva ti izgledaju fantastično, fotke oduševljavaju. Ja ti isto nisam bila baš luda za tim rollsima i činili su mi se potpuno bezveze, a onda sam jednom probala napraviti varijantu na tu temu: dodala sam narančinu koricu u premaz, u kojeg je još išao smeđi šećer i cimeti oduševila se. Sad si me sjetila da ih dugo nisam pekla pa ću ih napraviti jedan dan da nam stan zamiriši :)
    Spremam si i ovaj tvoj recept jer peciva stvarno izgledaju vrhunski.

    OdgovoriIzbriši
  5. Mene ove role užasno podsjećaju na nešto šta moja mama radi od kada se ja aktivno sjećam a zovu se ružice. Riječ je o dizanom tijestu koje se premaže maslacem, posuje šećerom i cimetom u odokativnim količinama. Zarola se i isječe. Poreda u pripremljenu tepsiju tako da se svaki komad još malkice "rascvjeta" prstima i stavi peći. Kada su gotove preliju se mješavinom toplog mlijeka i šećera. Uglavnom, vrlo slično ovom receptu iako ima razlika ;)
    Da zaključim: odlično je. Ja ne pravim iz istog kaozloga kao i Dajana ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivno izgleda, gotovo da mogu osjetiti miris cimeta..
    Inače i sama imam osjećaj da Ameri ponekad malo pretjeruju sa samoreklamom njihovih jela, kad su naši stari, a i mi sada, takva jela radili po meni puno bolje od njih,.. ili smo mi jednostavno više navikli na naše kombinacije i na našu hranu..

    OdgovoriIzbriši
  7. Gorgeous rolls! I'd love have one with my coffee...

    Cheers,

    Rosa

    OdgovoriIzbriši
  8. Prekrasan post! fotke su tako lijepe, smeđa i nijanse smeđe su moje omiljene boje, vjerojatno zato ljubim sve što je povezano sa smeđom bojom kao što je cimet ili drvena podloga,razni drveni i rustikalni predmeti, smeđe kožne čizme, smeđa suknja. :D
    Ovakva slična peciva sam prošle godine radila po jednom švedskom receptu, zovu se kanelbullar, a u to tijesto se još stave i sjemenke kardamoma. Samo ću reć da sam tada skroz pretjerala u tim pecivima i danima nisam mogla smisliti okus cimeta u ustima. To me naravno ne sprječava da ih ponovno napravim, ali mislim da bih ipak možda smanjila količinu cimeta :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala ti na ovom divnom receptu! Obožavam cimet, njegov okus i miris! Ovo vrijedi probati! Veliki pozdrav od Zondre

    OdgovoriIzbriši
  10. Aaaaaa, bas ti hvala za ovaj recept, toliko dugo ih vec pikiram, ali kao sto si i sama rekla, tesko je upikirati onaj pravi. Ja mislim da cu ih napraviti i sa preljevom gore, pa kad je bal nek je maskembal:))) Moj dragi je isto zivio par godina u Americi, pa mu i ja svako malo ispunjavam neke americke zelje, neke stvari su dobre, ali oko nekih stvarno dizu strku kao da je ne znam sto.Moja mama pravi osinja gnijezda, dakle nesto slicno kao sto je ljubica napisala, samo sto unutra idu grozdjice i preliju se vrelim mlijekom. Tijesto je kao fino, ali ja vadim grozdjice:))Bas me zanima koja je razlika izmedju tog naseg tijesta i njihovog pa cu bas usporediti. I da, izgledaju fenomenalno, kao i fotke, a sto je najbitnije Darko je sretan:)
    Mislim da cu ih vec iduci tjedan isprobati!

    OdgovoriIzbriši
  11. U dahu sam pročitala post, odličan ! I jako mi je drago da si se odlučila napraviti ova peciva. Ja sam znala raditi nešto slično "ružicama" o kojima Jubistacha priča, ali to nije kao ovo. Ova peciva mi toliko dobro izgledaju da ću ih bez obzira na svo izbjegavanje takvih stvari morati isprobati.Prekrasno si ih napravila ! Uz to, cimet obožavam i taj miris mi je nešto baš posebno. A tu je i Darkova potvrda da su peciva ona prava ....., isprobavam !

    OdgovoriIzbriši
  12. Izgledaju savršeno! Volim cimet :)! Fotke opet divne!

    OdgovoriIzbriši
  13. Predivan post, predivne fotkice... I sama sam pikirala ove rolnice odavno ali me uvek odbiju velika količina putera i šećera... kad ne bih znala koliko toga ima smazala bih ih u dahu a ovako ne želim ni probati napraviti mada ovde koliko vidim te količine i nisu tako strašne i... možda je vreme da ih i sama napravim :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Predobra fotkica!Ja se danima spremam isto da ih napravim!

    OdgovoriIzbriši
  15. Eh, kad napravis ovakav uvod ko ih nece pozeleti... :) I jos opis samih peciva... OK, stavljam ih na listu! :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Oh Monika your cinnamon buns look absolutely amazing! You have me craving for one. The kids were just asking me for these. I hate making them because I can't stop eating them. I think I will try them without the icing, your photos have me drooling. All the best!

    OdgovoriIzbriši
  17. Djelila sam tvoje mišljenje o cinnamon rollsima sve dok ih nisam probala u Cinnabonu. A onda se moj svijet okrenuo naglavačke. Sada sam i ja obožavatelj.

    OdgovoriIzbriši
  18. obožavam kada me nešto od čega ne očekujem puno potpuno oduševi.

    nakon ovakvog posta, detaljnih uputa, krasnih fotki...kako ne napraviti isto doma?

    OdgovoriIzbriši
  19. I ja sam do sada izbjegavala praviti cinnamon rolls zbog velike količine šećera i putera, jer kod mene po tom pitanju nema suzdržavanja, mislim da bi pojela cijeli pleh sama... Međutim, nakon ovog posta, ovih prekrasnih slika, ne znam kako da se suzdržim i da ih ipak ne napravim? Ali, moram organizirati barem još jedan-dva degustatora, inače znam kako će to završiti!;) Sve pohvale!

    OdgovoriIzbriši
  20. I ja ih jako volim, a radila sam ih već nekoliko puta po različitim receptima.
    Od kad sam neki dan vidjela ovaj tvoj recept planiram i njega isprobati, samo me zadnjih dana drži neka viroza pa sam to morala odgoditi. Jučer me dragi nažicao da radim štrudlu iako sam planirala ovo i tako sam ih opet odgodila. :D
    Jako mi se sviđa baš ovaj recept, a i zarazila si me svojim oduševljenjem i prekrasnim fotkama. Čim ih isprobam javim rezultat. :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Prekrasno kao i uvijek! I ja se vec dugo nakanjivam da ih isprobam, ali nikako, medjutim doci ce i na njih jednom red :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Izgledaju stvarno prekrasno! Mislim da si si dala veliki zadatak, pogotovo kada je Darko jeo one "originalne", ali na kraju, znam da si itekako zadovoljna rezultatom, a i Darku su sigurno bolji nego oni Američki :) Izgledaju baš rahlo, pahuljasto, a mirišu mi do ovdje :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Ahhhh, kako smo uzivali, i to svi cetvero:)))) Fenomenalni su, stan i dalje mirisi, tako im je tesko odoljeti!

    OdgovoriIzbriši
  24. nekad mi se čini da bih cimet mogla žlicom jesti :)
    fotografije su mi prekrasne jer imaju neki zimski, pomalo božićni ugođaj. čim sam ih vidjela sjetila sam se Božića pa mi je baš došlo toplo oko srca :))
    ako ova peciva i mlijeko ostaviš ispod bora Djedu Mrazu sigurna sam da ćeš dobiti genijalne poklone :D

    probat ću ovo 100 %!
    kao što je napisala i jubistacha, mene izgledom ova peciva podsjećaju na ružice s orasima, koje često radi moja mama.
    a možda napravim i preljev, ja se često voli predozirati šećerom :D

    OdgovoriIzbriši
  25. I FOLLOW YOU FROM ITALY YOUR BLOG IS VERY COOL KISS SIMMY

    OdgovoriIzbriši
  26. Veliki pozdrav! Pratim te sporadično već neko vrijeme i zahvaljujem na mnogim inspirativnim receptima i postovima. Budući da kao i ti ne volim preslatko i uvijek smanjujem šećer u receptima, to me najviše i privuklo tvojim varijacijama recepata. Sinoć sam isprobala i ove cimetne ružice, ali imam maleni problem: tijesto mi je ispalo jaaaako mekano i ljepljivo, toliko da sam ga na jedvite jade zarolala usprkos oštrom brašnu na podlozi i time su moja peciva više ličila na dalije nego na ružice ;-) Nije to utjecalo na okus i ne moram ni reći da su moja tri termita doma sve smazala (morala sam sakriti svoja dva za doručak ;-), ali me zanima gdje sam pogriješila. Čekirala sam i originalni recept i vidim da i nema neke bitne razlike u količini brašna i tekućina, pa preostaje jedino činjenica da sam jedno veliko jaje zamijenila s dva manja (M umjesto L)... Sljedeći put ću isprobati raditi u stroju za kruh, pa javim je li tijesto ispalo čvršće. Ivana

    OdgovoriIzbriši
  27. Veliki pozdrav i tebi Ivana. Prema svemu što si navela, čini mi se da je problem u previše jaja, kao što si i sama pretpostavila. U originalnom receptu u tijesto ide 1 cijelo i 1/4 drugog jajeta srednje veličine. Da si olakšam život ja sam umjesto toga upotrijebila 1 veliko jaje i tijesto mi je bilo taman. Probaj idući puta i ti tako. Nadam se da će biti bolje. Javi se s dojmovima. Veliki pozdrav! :)

    OdgovoriIzbriši
  28. jaooo uljepšali ste mi dan...naime moj dragi je također godinu dana proveo u Americi a i kada smo se zajedno vratili u NYC samo je uzdisao za tim rolicama...
    ja nisam expert za kolače ali sam ih jednom pokušala napraviti i bilo u najmanju ruku tužno (kamene hrge :))
    ali ovo je tako lijepo objašnjeno da ću mu to pripremiti čim prije
    ipak put do muškog srca ide preko želuca :DDD

    OdgovoriIzbriši
  29. Oh,kod mene u naselju otvorila se (renovirala)trgovina sa raznoraznim suhim mesom,zatim svjezim mesom,pecivima i kavom..peciva ,kolaci i kava jesu razlog zbog renovacije ali to nije bitno,bitno je ste da sam danas upravo pojela pun tanjiric izrezanih istih pecivao kao kod tebe..oh bila su jos topla ,a ja spremna za kavicu i to pecivo me ubilo do kraja ,dosavsi kuci razmisljala sam da pravim ali sam odgodila jer sam se ja zasladila :) i sada ti stizes sa receptom ,ma ne znam sta cu ..slike bih pojela koliko ih volim !!!!!:)

    OdgovoriIzbriši
  30. Evo ih skoro i zaboravila na njih i njihov tako fin okus.
    http://dilajla-svatarica.blogspot.com/2012/01/cinnamon-rolls-ili-peciva-s-cimetom.html
    Za svaku preporuku...

    OdgovoriIzbriši
  31. Danas sam ih napravila i zaista su prekrasne, prefine, tijesto je savršeno mekano. Ja sam stavila u istom omjeru bijelo pšenično, integralno pšenično i integralno od pira i ispalo je predobro. I šećer sam stavila pola muscovado, a pola bijeli šećer. I učinilo mi se da je malo maslaca za premaz bilo previse pa sam ono sto je ostalo premazala po ruzicama kad sam izvadila iz pećnice. Ovo je najbolje tijesto za ružice koje sam probala. Čestitke i hvala!

    OdgovoriIzbriši